MIKEL ARTETA EN AJAX IN GESPREK OVER TRANSFER VAN 9 MILJOEN EURO

Ajax hoopt zich te versterken met linksback Nuno Tavares van Arsenal. De voormalig jeugdinternational van Portugal komt niet in de plannen voor in Engeland en mag uitkijken naar een nieuwe club. In eerste instantie leek een uitleenbeurt de meest logische scenario, maar volgens Gianluca Di Marzio heeft Arsenal besloten om Tavares definitief van de hand te doen.

Tavares lijkt weinig toekomst te hebben in Londen en werd afgelopen seizoen al verhuurd aan Nottingham Forest, waar hij eveneens niet echt potten kon breken. De Portugees kwam in totaal in 12 wedstrijden in actie voor de club uit Nottingham, waarin hij 696 minuten maakte. Daarin wist Tavares niet direct bij te dragen aan een doelpunt.

De 24-jarige verdediger heeft nog een contract tot medio 2025 in Londen, waardoor Arsenal alleen deze zomer nog een redelijke vergoeding voor hem kan ontvangen. Di Marzio meldt dat de Londenaren een bedrag van acht tot negen miljoen euro hopen te ontvangen bij een vertrek van Tavares, die ook in de belangstelling schijnt te staan van Lazio. De Italiaanse subtopper zou de selectie graag willen versterken met de Portugees en zouden al een eerste bod hebben uitgebracht.

Volgens de transfermarktexpert is het eerste bod van Lazio lang niet voldoende om Arsenal ervan te overtuigen om Tavares van de hand te doen. Naast het feit dat het bod te laag is, zijn beide clubs het niet eens geworden over het doorverkooppercentage. Het is nog maar de vraag in hoeverre de komst van de voormalig jeugdinternational realistisch is voor Ajax. Tavares zal in het Emirates Stadium hoogstwaarschijnlijk een flink salaris verdienen en de vraag is of Ajax een vergelijkbaar loon kan en wil betalen.

Het afgelopen seizoen groeide de linksbackpositie, ondanks het aantrekken van meerdere linkervleugelverdedigers in de zomer ervoor, uit tot een zorgenkindje. Miljoenenaankopen Borna Sosa en Gastón Ávila konden hun prijskaartje niet waarmaken en ook Anass Salah-Eddine (inmiddels FC Twente) Ar'Jany Martha wisten niet te overtuigen. Tegen het eind van het seizoen werd Jorrel Hato, normaal centrumverdediger, daarom weleens linksachter gezet.

2024-07-10T08:20:45Z dg43tfdfdgfd