'MISLINTAT VERBAASDE ZICH OVER DUO VAN AJAX: BELACHELIJKSTE WAT HIJ IN 20 JAAR ZAG'

In een reconstructie van het korte dienstverband van Sven Mislintat bij Ajax schrijft het Algemeen Dagblad dat de Duitser zich heeft verbaasd over bepaalde omgangsvormenbinnen de club. Zo keek Mislintat op van de strubbelingen binnen de scoutingafdeling van de Amsterdammers.

Eerder deze maand werd duidelijk dat scout Michel Doesburg gebrouilleerd is geraakt met Hans van der Zee en dat de twee collega's nauwelijks nog contact hebben. Er zouden zelfs aparte vergaderingen zijn gehouden zodat ze niet samen in dezelfde ruimte hoefden te zitten.

“Dat volwassen mannen het vertikken met elkaar te vergaderen in het belang van de club die hen betaalt, noemde hij het belachelijkste wat hij in twintig jaar had meegemaakt in de voetballerij”, zo schrijft journalist Johan Inan in een artikel over hoe Mislintat de afgelopen maanden heeft beleefd. “Zo lang was de (senior) scouting volgens de datafetisjist ook in de tijd blijven hangen.”

De scoutingafdeling was dan ook een prioriteit voor de Duitser. “Mislintat nam zich voor die tak na de transferperiode te vernieuwen. Een verjongingsslag was in zijn ogen onvermijdelijk.” Mislintat was er niet door verrast dat bij die groep de kritiek op zijn ‘solistische werkwijze’ dan ook toenam. "Sterker nog, bij zijn eerste transfer nam hij al de proef op de som door de onderhandelingen met AS Roma over Benjamin Tahirovic in beperkte kring te delen. Prompt verraste Ajax iedereen met een nieuwe speler. Toen Mislintat de volgende namen van doelwitten deelde met collega’s, bleef er geen enkele meer binnenskamers."

2023-09-25T16:55:24Z dg43tfdfdgfd