'MISLINTAT WILDE NA AFLOOP TRANSFERPERIODE SCOUTINGSAFDELING VAN AJAX VERNIEUWEN'

Sven Mislintat wilde de scoutingsafdeling van Ajax na de afgelopen transferperiode vernieuwen, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Zondagavond werd de directeur voetbalzaken echter ontslagen dus kwam hij aan dat voornemen niet meer toe.

'Dat volwassen mannen het vertikken met elkaar te vergaderen in het belang van de club die hen betaalt, noemde hij het belachelijkste wat hij in twintig jaar had meegemaakt in de voetballerij', zo valt te lezen over de opvatting van Mislintat. Volgens hem was de scoutingsafdeling van Ajax even zo lang in de tijd blijven hangen.

Zodoende wilde hij de scoutingstak vernieuwen, maar niet voordat hij de transferperiode tot een goed einde zou hebben gebracht. Het verraste Mislintat ook niet dat er vanuit de scouts veel kritiek kwam op de 'solistische werkwijze' die hij erop nahoudt. Om te zien hoe er binnen de club werd gewerkt, voerde Mislintat rond de komst van Benjamin Tahirovic een experiment uit. Hij deelde de interesse van Ajax in de Bosniër met weinig mensen en plots kwam de transfer uit de lucht vallen. Toen hij vervolgens de interesse in volgende doelwitten wel met mensen binnen de club deelde, lagen de namen binnen no-time op straat.

Rond het afscheid van John Heitinga merkte Mislintat eveneens iets op binnen de club, namelijk angst om hem mede te delen dat hij niet langer de trainer van Ajax zou zijn. Zonder twijfel besloot de directeur echter zijn gevoel te volgen en het Heitinga toch te vertellen. 'Dat hij daarmee de invloedrijke zaakwaarnemer Rob Jansen tegen zich in het harnas joeg, nam hij op de koop toe.'

Mislintat, Steijn en Heitinga

Dan is er nog de samenwerking met Maurice Steijn , die met de week of misschien zelfs met de dag minder soepel ging verlopen. Mislintat was van mening dat Diant Ramaj al beter was dan Jay Gorter, terwijl Chuba Akpom als spits volgens hem meer bij Ajax paste dan Brian Brobbey. Georges Mikautadze tot slot, had het volgens Mislintat in zich om zich bij de topscorers van de Eredivisie te voegen. 'Dat de coach van de 110 miljoen die hij herinvesteerde niet snel een collectief kon smeden, deed Mislintat twijfelen.'

Tot slot klonken er de afgelopen tijd verschillende geluiden over het aantrekken van een linksback. Steijn wilde liever Nicolás Tagliafico , terwijl Mislintat het meer zou zien zitten in Borna Sosa . Een dergelijke boodschap bracht Steijn dan ook over aan de pers. 'Wat de Duitser miste in de uitleg van Steijn, was dat hij wel degelijk navraag had gedaan bij Tagliafico, maar op financiële gronden afzag van een hereniging', schrijft men nu. De oud-Ajacied wilde echter niet inleveren op salaris en Sosa zou de helft van Tagliafico en zelfs minder dan Owen Wijndal verdienen. Op die manier hoopte Mislintat orde in de salarishuishouding aan te brengen.

2023-09-25T15:57:51Z dg43tfdfdgfd