NIEUW SLACHTOFFER RAMPJAAR AJAX | TECHNISCH MANAGER HAMSTRA VERTREKT

Volgens de Telegraaf neemt Ajax afscheid van technisch manager Gerry Hamstra. De technisch manager wil dat zijn contract bij de Amsterdamse club, dat nog loopt tot de zomer van 2024, ontbindt wordt. Hamstra houdt zichzelf verantwoordelijk voor de huidige malaise van Ajax, daar hij een hele grote invloed had op het aanstellen van Alfred Schreuder en veel van zijn topaankopen amper versterkingen blijken te zijn.

Ajax zou naar verluidt heel dicht bij de komst van Julian Ward zijn, die de nieuwe directeur voetbalzaken moet worden. De komst van de man uit Liverpool zou ook kunnen verklaren waarom Hamstra zijn heil elders wil zoeken. Hamstra kwam in 2021 over van SC Heerenveen om de toenmalig technisch directeur Marc Overmars te ontlasten qua jeugdcontracten. Na het ontslag wegens grensoverschrijdend gedrag volgde Hamstra hem op, samen met Klaas-Jan Huntelaar. Hij zou Overmars later al op kunnen volgen, maar door diens opstappen kwam Hamstra eerder dan gepland op de stoel van technisch directeur.

Dat blijkt geen goede zet geweest te zijn. De aanstelling van Schreuder werd een ramp, met een sportieve crisis tot gevolg. Ajax staat er, mede dankzij het falen van Schreuder, zo slecht voor in de competitie. Hij haalde gemiddeld de minste punten van alle Ajax-trainers in een lange tijd. Ook de roerige transferzomer lijkt Hamstra de kop te kosten. Ajax cashte megabedragen voor onder andere Antony, Lisandro Martinez en Ryan Gravenbergh. Om hen te vervangen trok Hamstra grote bedragen uit om Jorge Sanchez, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Brian Brobbey en Steven Bergwijn te halen, maar geen van deze spelers maakt het hoge prijskaartje tot nu toe waar.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-03-21T09:26:42Z dg43tfdfdgfd