NIKI TERPSTRA GAAT IN LOODZWARE MTB-RACE CAPE EPIC MET GOSSE VAN DER MEER ‘LEKKER HENGSTEN’ (MAAR ZE HEBBEN OOK EEN SPECIALE TACTIEK)

Niki Terpstra beleefde tijdens de Zesdaagse van Rotterdam dan wel zijn officiële afscheid van de profwielersport, maar dat wil niet zeggen dat hij nu op z’n lauweren gaat rusten. De Noord-Hollander legt zich toe op offroad. Hij gat veel gravelen, maar doet vanaf vandaag tot en met 26 maart ook mee aan de legendarische MTB-race Cape Epic.

In Zuid-Afrika vormt hij tijdens die race een duo met Gosse van der Meer, een fietsavonturier die we ook kennen uit de cross. In het seizoen 2021-2022 deed hij nog mee aan enkele wereldbekers en werd hij twaalfde op het NK in Rucphen.

Terpstra, sinds kort gespondsord door het fietsmerk Felt, en Van der Meer vinden elkaar in hun enorme passie voor fietsen en houden allebei ook wel van avontuur. Nou, en dat krijg je wel voor je kiezen in de Cape Epic, waarbij je in acht etappes 658 kilometer aflegt met meer dan 15.000 hoogtemeters.

Anne van der Breggen, Johnny Hoogerland en vele andere oud-wegprofs gingen Terpstra (en Van der Meer al voor). Hoogerland liet zien dat de Cape Epic meer is dan alleen presteren: hij liep er rond met een supermarktkar vol bier.

Terpstra en Van der Meer willen naast genieten van de natuur ook wel echt presteren en in een tweet waarin ze het materiaal laten zien, doet die laatste de tactiek uit de doeken. De technischere en wat lichtere Van der Meer mag de trails en stukken bergop voor z’n rekening nemen op kop, op het vlakke zal hij plaatsnemen in het wiel van stoemper Terpstra.

Voor de rest heeft het duo volgens Van der Meer een even simpel als zwaar plan om zo goed mogelijk voor de dag te komen in het algemeen klassement: “Gewoon de hele dag hengsten.”

De Cape Epic begint vandaag met een korte proloog over de trails van het Meerendal Wine Estate. De achtdaagse is een wedstrijd, maar heeft ook kenmerken van een toertocht of een gran fondo. Zo zijn er materiaal- en voedingsposten langs de route. De deelnemers kunnen overnachten in een kampement bij de finish en er is bagagevervoer geregeld.

Het bericht Niki Terpstra gaat in loodzware MTB-race Cape Epic met Gosse van der Meer ‘lekker hengsten’ (maar ze hebben ook een speciale tactiek) verscheen eerst op Wieler Revue.

2023-03-19T05:28:52Z dg43tfdfdgfd