OFFICIEEL: VERSTAPPEN KRIJGT NIEUWE MOTOR EN INCASSEERT FLINKE GRIDSTRAF

In de aanloop naar de Grand Prix van België was het al redelijk duidelijk, al hield Max Verstappen nog enigszins een slag om de arm. Waarschijnlijk, zo vertelde de coureur van Red Bull Racing, zou hij op het circuit van Spa-Francorchamps de beschikking krijgen over een nieuwe, vijfde power unit. Inmiddels is daarover alle twijfel weggenomen. De Formule 1 heeft zojuist bekendgemaakt dat Verstappen inderdaad een nieuwe verbrandingsmotor krijgt.

Aangezien Verstappen daarmee over de toegestane limiet van vier gaat, ontvangt hij automatisch een gridstraf. Dat betekent dat Verstappen tien plekken achteruit moet voor de Grand Prix van zondag, zoals eerder al werd gemeld door GPblog. Overigens kreeg de Nederlander ook een nieuwe motor tijdens de vorige twee edities van deze Grand Prix, met eveneens een gridstraf tot gevolg. Toch wist Verstappen die wedstrijden telkens te winnen.

Verstappen gaat niet uit van zege na gridstraf

Gezien de huidige krachtsverhoudingen in de Formule 1 gaat Verstappen er niet vanuit dat hij dit kunststukje in 2024 kan herhalen. “Als je kijkt naar onze laatste paar races, daarin waren we niet bepaald de snelste. Dus ik zou niet zeggen dat we met tien plaatsen straf een kans hebben op de winst”, vertelde de wereldkampioen donderdag in gesprek met onder andere GPblog.

Tijdens de mediadag werd door het aanwezige journaille gespeculeerd wat een reëel resultaat voor Verstappen is. Aan Verstappen werd gevraagd of dat plaats acht is. “Ik hoop op ietsje meer, maar we gaan het zien. Ik weet het niet, moeilijk te voorspellen momenteel", zei de wereldkampioen.

Verstappen krijgt een vijfde verbrandingsmotor, waarmee hij voor het eerst over de limiet gaat. Dit is wel het enige onderdeel dat Verstappen vervangt waar hij een straf voor krijgt en dus zal Verstappen waarschijnlijk niet helemaal van achteraan starten. Dat geldt niet voor Yuki Tsunoda, die vervangt, zoals eerder gemeld, ook de turbo charger, MGU-H, MGU-K, energy store en control electronics. 

2024-07-26T11:58:50Z dg43tfdfdgfd