ONDERHANDELINGEN MET PSV VERLOPEN MOEIZAAM DOOR DUIDELIJKE EIS VAN PETER BOSZ

De onderhandelingen tussen PSV en Peter Bosz lopen al enige tijd door de eisen van de 59-jarige oefenmeester, weet het Eindhovens Dagblad. De regionale krant meldt dat er de afgelopen dagen volop gesproken is met Bosz, maar dat een samenwerking 'nog geen abc'tje' is. PSV-watcher Rik Elfrink vergelijkt de situatie met die van drie jaar geleden, toen Roger Schmidt aangesteld werd.

Toen Schmidt werd aangesteld, volgde voor PSV-begrippen 'een behoorlijke Duitse invasie', schrijft Elfrink. "Toenmalig technisch directeur De Jong had volgens critici de sleutel van de PSV-kluis in handen van de Duitse trainer gegeven. Dat was wat overdreven, maar dat Schmidt veel te zeggen had was duidelijk. Iets soortgelijks wil PSV drie jaar later zien te voorkomen, nu Bosz in gesprek is met de club."

De samenstelling van de staf vormt volgens de clubwatcher geen heikel punt, maar de samenstelling van de selectie is wél onderwerp van discussie. Bosz heeft namelijk aangegeven dat hij al in het eerste jaar per se kampioen wil worden. "Niks tussenjaar of opbouwjaar dus en dat noopt PSV tot actie. Maar of het realistisch is wat Bosz allemaal wil: PSV kan ook hem niet de sleutel van de kluis geven én Marcel Brands en Earnest Stewart moeten de financiële spelregels bewaken die de raad van commissarissen heeft gesteld."

Artikel gaat verder onder de video

"Om kampioen te worden, heeft PSV echter wel nieuwe spelers nodig en moet doorgeselecteerd worden. Ook moet Bosz met een schone lei kunnen beginnen, op 3 juli. De les van het eerste jaar van Schmidt was voor PSV dat er wat oud zeer en verdeeldheid in de spelersgroep zat, na het pijnlijke vertrek van Mark van Bommel", schrijft Elfrink verder. De PSV-watcher schrijft dat Bosz 'korte metten' wil maken met dergelijke gevoelens na het vertrek van Ruud van Nistelrooij. "Zeker nu er in seizoen 2023/24 iets heel belangrijks in de eredivisie gebeurt, mag een seizoen bij PSV niet door een gebrek aan onderlinge cohesie mislukken", waarmee de journalist doelt op het feit dat er vanaf volgend seizoen twee Champions League-tickets in de Eredivisie te vergeven zijn.

De partijen liggen nog wel op koers om samen te werken, benadrukt Elfrink, die schrijft dat PSV en Bosz elkaar 'op het eerste gezicht veel te geven' hebben. "De topkandidaat lijkt voor PSV een heel geschikte coach en heeft andere ijzers in het vuur, maar kan via PSV ook het nodige bewerkstelligen om zijn eigen carrière van meer glans te voorzien. Het is een club die voor de titel kan meespelen en daarvan heeft Bosz er tijdens zijn loopbaan niet zoveel vergaard. Nul, om precies te zijn."

2023-06-07T08:22:40Z dg43tfdfdgfd