''OP DIT MOMENT LOOPT HET EIGENLIJK NOG NIET ZOALS IK HAD GEHOOPT''

Bryan Linssen maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Urawa Red Diamonds. De Rotterdammers verdienden iets meer dan één miljoen euro aan de 32-jarige spits. Linssen speelde zijn hele carrière in Nederland en stond daarom open voor een avontuur in het buitenland.

''Arne Slot had aangegeven dat mijn rol bij Feyenoord waarschijnlijk hetzelfde zou blijven als aan het einde van vorig seizoen'', begint Linssen in gesprek met VoetbalPrimeur.nl. ''Feyenoord wilde door met Dessers, maar dat ging niet. Toen gingen ze toch op zoek naar een andere spits. Ik kreeg ondertussen deze kans. Ik wilde altijd al een keer naar het buitenland toe. Daarnaast was het financieel niet onaantrekkelijk, zo simpel is het ook. Wetende dat ik bij Feyenoord misschien tweede viool zou spelen, dacht ik: deze kans moet ik niet laten lopen.''

Hoewel Linssen financieel weinig te klagen heeft, is het voor de aanvaller nog altijd moeilijk om te aarden. "Ik ben wel iemand die van gezelligheid houdt en gedijt bij een goede sfeer in de kleedkamer. Dat is hier anders. Japanners spreken over het algemeen heel slecht Engels, dus ik heb niet veel contact met hen op de manier die wij in Nederland gewend zijn. Het is voor hen heel moeilijk om iets te begrijpen van wat ik in het Engels zeg. Er is dan weinig voetbalhumor in de kleedkamer, behalve bij het kleine groepje Europeanen. Dat gaat wel hartstikke goed en is heel leuk."

Bij Urawa Red Diamonds heeft de voormalige Feyenoorder nog een contract voor twee seizoenen. Een nieuw avontuur ver van huis lijkt nu al uitgesloten. "Op dit moment loopt het eigenlijk nog niet zoals ik had gehoopt, mede door de blessure van vorig jaar. Toen kon ik niets betekenen voor de club. Het leven daarbuiten is wel prachtig hier, zoals we hebben besproken. Het is gewoon mooi om te ervaren, te zien en mee te maken. Het is ook wel eens leuk om een andere voetbalcultuur te ervaren." Linssen heeft in de competitie nog geen doelpunt gemaakt. Wel was de rechtspoot trefzeker in de J-League Cup.

2023-03-30T19:32:23Z dg43tfdfdgfd