OUD-COUREUR WAARSCHUWT CONCURRENTIE VERSTAPPEN: 'HET ENIGE DAT ZIJN DOMINANTIE KAN STOPPEN'

Voormalige Formule 1-coureur Johnny Herbert heeft zijn zorgen geuit over de toekomst van de concurrentie Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport. In een interview met Lucky Block benadrukte Herbert dat de enige bedreiging voor Verstappens dominantie in de Formule 1 de aankomende regelverandering van 2026 is.

Volgens Herbert zit de toekomst van Verstappen niet vol met dominantie. ‘Het enige dat zijn dominantie zou kunnen stoppen, zijn de regelwijzigingen die in 2026 geïntroduceerd worden’, waarschuwde Herbert, terwijl hij de aandacht vestigde op de ingrijpende veranderingen die de FIA plant. De nieuwe regels streven naar kortere, smallere en lichtere auto's, met als doel een gewichtsvermindering van vijftig kilogram.

Het talent van Verstappen

Herbert, die zijn eigen ervaringen als voormalig coureur meeneemt, erkent de indrukwekkende prestaties van Verstappen, maar waarschuwt voor het aannemen van automatische dominantie in de komende jaren. ‘Het is niet vanzelfsprekend dat Max de komende jaren alles naar zijn hand zet’, zegt hij met een kritisch noot.

Toch ziet de voormalige Formule 1-coureur dat wat Verstappen heeft bereikt niet niks is. ‘Als natuurtalent heeft hij de mogelijkheid om de prestaties van Lewis (Hamilton, red.) en Michael (Schumacher, red.) te overtreffen. Hij heeft dat zeldzame iets dat alleen de allerbesten hebben’, concludeerde Herbert, waarbij hij hoopt op een boeiende toekomst voor Verstappen te midden van de veranderende regelgeving in de Formule 1.

Concurrentie komt in de buurt

Herbert benadrukte dat Red Bull Racing, het team van Verstappen, ondanks zijn dominantie onder druk begint te komen van andere teams. ‘Iedereen komt dichterbij. Laten we hopen dat we tegen het begin van volgend seizoen een mooie strijd hebben’, zei hij optimistisch over de concurrentie in de Formule 1.

Terwijl Verstappen momenteel geniet van een dominante positie, gelooft Herbert dat het komende seizoen een andere dynamiek zal laten zien. ‘Max zal volgend jaar niet dezelfde dominantie hebben. Hij zal ervoor moeten werken’, voorspelde Herbert, die zijn optimisme uitsprak over een competitiever veld.

Een lichtpuntje voor racefans is de prestatie van McLaren, volgens Herbert. ‘Het positieve is dat McLaren heeft kunnen doen wat ze hebben gedaan afgelopen seizoen. We zullen een veld hebben dat veel dichter bij elkaar staat’, deelde hij mee, wijzend op de groeiende concurrentie.

2023-12-06T14:56:57Z dg43tfdfdgfd