OVERSTAP NAAR PSV LONKT VOOR BIJ DORTMUND VERTREKKENDE MARCO REUS

Na twaalf jaar vertrekt Marco Reus bij Borussia Dortmund. De aanvallende middenvelder beschikt over een aflopend contract en beide partijen hebben besloten om uit elkaar te gaan. Daarmee komt een einde aan een tijdperk voor de 34-jarige Duitser, die liefst 425 duels in het eerste van de Duitse topclub speelde. Een overstap naar PSV lijkt een interessante optie voor de aanvallende middenvelder annex buitenspeler.

Reus nam onlangs in een video

afscheid van de supporters van Dortmund

. “Twaalf jaar lang mocht ik dit prachtige stadion spelen en heb ik mijn halve leven gegeven voor deze club”, aldus de rechtspoot. “We hebben veel ups en downs beleefd, maar de club en ik zijn tot het besluit gekomen om mijn contract niet te verlengen. Ik ben heel dankbaar dat ik voor deze club heb mogen spelen. Voor mij was het heel belangrijk om dit nieuws zelf als eerste aan jullie te melden.”

Reus speelde lange tijd in de jeugd van Borussia Dortmund, dat hem in januari 2005 echter naar Rot-Weiss Ahlen liet gaan. Na zijn doorbraak daar besloot Borussia Mönchengladbach toe te slaan. In Mönchengladbach ontwikkelde hij zich tot smaakmaker en in deze periode maakte Reus zijn debuut voor het Duitse nationale elftal. In de zomer van 2012 besloot Dortmund hem voor ruim zeventien miljoen euro terug te kopen. Een gouden zet, zo bleek later: Reus speelde tot nog toe 425 duels voor die Schwarzgelben, waarin hij 169 goals en 130 assists noteerde. Hij won onder meer twee keer de DFB Pokal en werd drie keer uitgeroepen tot speler van het seizoen in de Bundesliga.

Lees ook:

Chuba Akpom laat zich na duel met Volendam uit over mogelijk vertrek bij Ajax

BILD wist in januari al te melden dat Reus zou vertrekken bij Dortmund. De Duitse krant bracht de 48-voudig international (15 goals) in verband met een terugkeer naar Borussia Mönchengladbach. De enige vaste basisspeler die boven de 30 jaar is, is spits Alassane Plea (31 jaar). Die Fohlen hebben zodoende behoefte aan ervaring en die kan men binnenhalen met Reus.

Volgens de Career Advice tool van SciSports is PSV mogelijk een goede bestemming voor de ervaren Duitser. De club uit Eindhoven heeft een Club Fit van 73 met Reus, die een Estimated Transfer Value van 9,9 miljoen euro vertegenwoordigt. De kans op speeltijd is momenteel laag, maar die kan nog stijgen bij mogelijke vertrekken. Zo is de toekomst van aanvallende middenvelder Malik Tillman

nog ongewis

en lijkt rechtsbuiten Johan Bakayoko vrijwel zeker te vertrekken. Reus kan op beide posities spelen.

2024-05-06T14:28:08Z dg43tfdfdgfd