PRIMOZ ROGLIC - DIE VUELTA-EINDZEGE KAN RUIKEN - REAGEERT OP GERUCHTEN RONDOM ZIEKTE BINNEN RED BULL-BORA-HANSGROHE

Voor Red Bull-BORA-hansgrohe was het waarschijnlijk even goed schrikken zaterdagmiddag, toen er liefst drie (!) renners met ziekteverschijnselen uitvielen in de Vuelta a España. Naar verluidt had de ploeg te kampen met voedselvergiftiging of een salmonella-uitbraak, al had kopman en rodetruidrager Primoz Roglic daar niet zoveel last van.

De Sloveen wist namelijk zijn leidende positie ogenschijnlijk simpel te behouden en trekt met een riante voorsprong op Ben O'Connor (die in de nek gehegen wordt door Enric Mas) naar de slottijdrit in Madrid. Op de vraag in het flash interview of Roglic zaterdagochtend op de hoogte was van de ziekteverschijnselen, schudde hij lange tijd met het hoofd. 'Het gaat niet zo goed, maar deze Vuelta is al zo vergevorderd. Dan heeft iedereen zijn eigen problemen en kopzorgen', legde hij op ietwat karakteriserende wijze uit.

Kan Roglic in Madrid meedingen naar de ritzege?

Roglic oogt de koelheid zelve, maar stapt uit voorzorg doorgaans met een mondkapje het podium op. En waar menig social media-kanaal het had over voedselvergiftiging, sprak Red Bull-BORA-hansgrohe zelf van 'vermoeidheid' bij Patrick Gamper, Nico Denz en Daniel Felipe Martinez. 'Ik heb veel respect voor mijn ploegmaats dat ze alles gegeven hebben wat ze in zich hadden. Zelf stel ik het goed, momenteel toch. Het was een goeie dag', duidde de 34-jarige Roglic het gebeuren.

'We hebben heel veel gewerkt de afgelopen weken en dan moet ik het afmaken. Zo simpel is het', concludeerde de ex-schansspringer op Roglic-wijze. Over de afsluitende chrono in Madrid was de klassementspion eveneens duidelijk. 'We staan één dag dichter dan gisteren, een stap in de juiste richting. Maar morgen is er nog een dag voor het klassement. Het parcours van de tijdrit moet me zeker liggen, maar ik herhaal altijd dat ik geen specialist ben. Ik moet gewoon alles geven', sloot de voormalig olympisch kampioen af op bescheiden toon.

2024-09-07T17:07:42Z dg43tfdfdgfd