PRISKE HOEFT NIET VERDER TE ZOEKEN NAAR OPVOLGER WIEFFER: ‘HEBBEN MET NADJE EEN DIAMANT IN HUIS’

Feyenoord moet door het vertrek van Mats Wieffer naar Brighton & Hove Albion op zoek naar een nieuwe middenvelder. De Oranje-international maakte voor dertig miljoen euro de overstap naar de Premier League en laat een behoorlijk gat achter in De Kuip. Feyenoord kan zijn vertrek opvangen met Ramiz Zerrouki, maar weet dat de spoeling dun is. Om die reden is de club op zoek naar een nieuwe middenvelder.

"Ik ben blij voor Wieffer, maar ik had hem er graag bij gehad", vertelde Priske aan Voetbal International. "Wij zullen op zoek gaan naar een vervanger." Daarbij maakt het volgens Priske niet uit of deze opvolger gekocht gaat worden of al in huis is: "We streven er altijd naar om de selectie beter te maken, maar ik zag in de oefenwedstrijd tegen Dordrecht bijvoorbeeld ook een goede Antoni Milambo."

Via Mee Met Oranje:

Waar en hoe laat wordt Nederland - Engeland uitgezonden?

Milambo maakt al enige tijd onderdeel uit van de eerste selectie in Rotterdam, maar wacht nog op zijn echte doorbraak. Het toptalent speelde achttien wedstrijden voor Feyenoord, maar lijkt vooralsnog niet in aanmerking te komen voor een definitieve basisplaats. Toch houdt Priske de deur open: “Als we Wieffer vanuit de huidige selectie kunnen vervangen, zou dat perfect zijn."

Priske, die sinds afgelopen week op het veld staat in Rotterdam, weet dat Feyenoord afgelopen zomer al met de komst van Ramiz Zerrouki voorsorteerde op een mogelijk vertrek van Quinten Timber of Wieffer. De Algerijns international maakt dan ook een goede indruk op zijn nieuwe trainer: “Zeker. Het is alleen maar goed dat we hem al hebben. Het zorgt ervoor dat we onze focus qua investeringen kunnen verleggen als we dat willen."

Zerrouki en Milambo zijn niet de enige opties van Priske voor op het middenveld naast Timber. Ook de kersverse aanwinst Chris-Kevin Nadje maakt een overduidelijke indruk: "Dat is een ruwe diamant die nog geslepen moet worden op bepaalde punten, wat volkomen normaal is als je van het derde niveau van Frankrijk komt. Maar ik heb al leuke dingen gezien van hem." Toch is de kans groot dat Feyenoord alsnog de transfermarkt op gaat voor een nieuwe middenvelder: "We moeten ook presteren in de Eredivisie, de beker én de Champions League..."

2024-07-09T08:31:53Z dg43tfdfdgfd