PSV-ICONEN KRAKEN ARBITRAGE NA EREDIVISIETOPPER: 'ONBEGRIJPELIJK DAT DE KNVB HEM NAAR ZO'N WEDSTRIJD STUURT'

PSV-iconen René en Willy van de Kerkhof hebben een prettige zondag achter de rug: hun club won met 1-2 van Feyenoord en lijkt met tien punten voorsprong definitief op de landstitel af te koersen. Toch zat er volgens de oud-voetballers een smetje op het duel: scheidsrechter Danny Makkelie floot volgens de heren 'anti-PSV' en had strenger naar zijn borstzak mogen grijpen na de confrontatie tussen Quillindschy Hartman en Jordan Teze.

In de Willy & René PSV-podcast (Omroep Brabant) lichten de gebroeders van de Kerkhof toe waarom er wat hen betreft weinig deugde aan de wedstrijdleiding. 'Die rare actie van Hartman tegen Teze... Dat was minstens geel, maar eigenlijk rood', moppert René over het veelbesproken moment tussen de twee verdedigers.

Scheidsrechter uit de buurt

'De hele eerste helft was Makkelie anti-PSV', vervolgt het clubicoon z'n verhaal. 'Hij floot steeds voor overtredingen van PSV maar zag heel veel van Feyenoord door de vingers. Gelukkig trok hij in de tweede helft een beetje bij.' Makkelie komt uit de regio Rotterdam (Dordrecht, red.), en dus is het volgens de heren niet verstandig om de veelgevraagde arbiter nog voor (top)wedstrijden van Feyenoord in te delen. 'Ik vind het onbegrijpelijk dat de KNVB hem naar zo'n wedstrijd stuurt', kraken ze het aanstellingsbeleid van de voetbalbond.

'Alleen nog wat hoofdpijn'

Waar we gisteren al meldden dat Hartman zich 'niets' van de botsing met Jordan Teze zegt te herinneren, heeft Teze zelf vanmiddag ook via Instagram op het voorval gereageerd. In een story zegt hij dat ook hij niets meer van het moment weet, maar verder gelukkig wel 'oké' is (met verder 'alleen nog wat hoofdpijn').

2023-12-04T15:45:01Z dg43tfdfdgfd