PSV MELDT ZICH OPNIEUW BIJ ERIK TEN HAG VOOR TIENVOUDIG INTERNATIONAL ELANGA

PSV is volgens Engelse media in gesprek met Manchester United over de mogelijke komst van Anthony Elanga. De Zweedse aanvaller was afgelopen winter ook al in beeld als vervanger van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo. Toen lukte het PSV niet om tot een akkoord te komen met Manchester United.

Door het vertrek van Thorgan Hazard en Sávio zijn de opties behoorlijk minimaal bij PSV op de flanken. Dat terwijl de Eindhovenaren over enkele weken alweer in de voorrondes van de Champions League in actie moet komen. Voor directeur voetbalzaken Earnest Stewart is er dan ook haast bij geboden om de selectie op korte termijn Champions League-proof te krijgen. Om dit te bewerkstellingen is PSV in de zoektocht naar een nieuwe linksbuiten opnieuw bij Manchester United uitgekomen.

Naast PSV zouden ook RB Leipzig en Borussia Dortmund momenteel in gesprek zijn met Manchester United over de mogelijke komst van Elanga. In dat opzicht is het dus allerminst zeker dat PSV erin slaagt om de aanvaller zowel te huren of te kopen. Toch spreekt de kans op speeltijd wel weer in het voordeel van de Eindhovenaren, aangezien PSV over amper buitenspelers beschikt ten opzichte van de concurrenten.

Artikel gaat verder onder de video

De 21-jarige aanvaller, die nog tot medio 2026 onder contract ligt, is nog altijd geen vaste waarde onder Ten Hag bij Manchester United. Elanga kwam dit seizoen in 26 wedstrijden niet verder dan 702 minuten in het shirt van the Red Devils. Om die reden wil de aanvaller dan ook (tijdelijk) vertrekken uit Manchester. Elanga stond enkele jaren geleden ook al op de radar van Feyenoord, maar koos er toen voor om bij Manchester United te blijven. De tienvoudig international van Zweden heeft een xTV van iets meer dan dertien miljoen euro, waardoor de kans aannemelijk is dat PSV in eerste instantie zal inzetten op een huurovereenkomst.

2023-06-07T14:53:00Z dg43tfdfdgfd