PSV TRANSFERNIEUWS: ETV VAN JORDAN TEZE NA TRANSFER NAAR AS MONACO DOOR HET DAK

PSV heeft afgelopen transferperiode afscheid genomen van Jordan Teze,

die zijn loopbaan heeft voortgezet bij AS Monaco.

De verdediger had in Eindhoven een contract tot medio 2025, waardoor de club eigenlijk twee keuzes had: meewerken aan een vertrek of het risico lopen dat Teze in 2025 gratis de deur uitloopt. Nu Teze naar AS Monaco is vertrokken, heeft zijn Estimated Transfer Value een extreme stijging gemaakt.

De rechtsback annex centrale verdediger verkaste voor twaalf miljoen euro naar de Franse topclub. Het Eindhovens Dagblad meldde dat het bedrag bestaat uit tien miljoen euro vast, een miljoen euro aan 'makkelijk haalbare bonussen' en een miljoen aan 'extra bonussen'. Teze was daarmee de duurste uitgaande transfer van PSV afgelopen transferperiode.

Vertrokken bij PSV

Met de overstap kwam er een einde aan een langdurige soap. De vleugelverdediger zei eerder dat hij ook dit seizoen bij PSV zou spelen, maar veranderde van gedachten toen Monaco om de hoek kwam kijken. Teze wilde de transfer per se maken, weigerde zelfs even te spelen, maar kwam al snel terug op dit besluit. In de weken erna hielden de partijen elkaar echter in de greep, daar Monaco niet aan de eisen van PSV wilde voldoen.

Uiteindelijk vonden de clubs elkaar in een transfersom van minimaal tien miljoen euro. Teze, 24 jaar, vertegenwoordigde op het moment van de transfer een Estimated Transfer Value van 20,4 miljoen euro. Een bedrag dat een stuk hoger lag dan de uiteindelijke transfersom. Belangrijkste reden hiervoor is het feit dat AS Monaco niet de hoofdprijs wilde betalen voor een speler met een aflopend contract, daar PSV niet het risico wilde lopen om te hoog in te zetten en zodoende een transfer mis te lopen.

Doordat Teze in Monaco een contract ondertekende tot medio 2029, heeft zijn ETV een enorme vlucht genomen. De mandekker heeft inmiddels een waarde van 32,7 miljoen euro. 12,3 miljoen euro meer dan een maand geleden. Het nieuwe contract van Teze is daarbij de belangrijkste oorzaak. De ETV van spelers neemt langzaam maar zeker af zodra het einde van het contract nadert.

Een andere reden van de enorme stijging is het feit dat de Franse competitie hoger qua niveau wordt ingeschat dan de Eredivisie. Opvallend is trouwens dat Teze ook direct de meest waardevolle speler is van de Monegasken. Toptalent en voormalig Royal Antwerp-aanvaller George Ilenikhena volgt met een ETV van 26,3 miljoen euro op gepaste afstand.

2024-09-07T08:29:33Z dg43tfdfdgfd