PSV WIL TRANSFER JOEY VEERMAN VERKOMEN MET LUCRATIEF CONTRACT

PSV heeft er veel voor over om Joey Veerman te behouden, zo meldt het

Eindhovens Dagblad

. De 25-jarige middenvelder is een van de steunpilaren in het kampioenselftal van Peter Bosz en wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfer. PSV hoopt daar een stokje voor te steken en Veerman met een lucratief contract te kunnen verleiden tot een langer verblijf.

Veerman is een zeer belangrijke schakel gebleken dit seizoen in het elftal van Peter Bosz bij PSV. De 8-voudig Oranje-international kwam dit seizoen 39 keer in actie voor de Eindhovenaren en was daarin goed voor 7 doelpunten en 17 assists. Het belang van Veerman voor PSV werd eens te meer onderstreept in de duels dat hij niet aanwezig was. De controleur moest namelijk zeven duels aan zich voorbij laten gaan en slechts twee daarvan werden gewonnen.

Het is daarom ook niet gek dat maandagmiddag tijdens de huldiging de fans van PSV massaal 'Joey moet blijven' scandeerden. De clubleiding van de Eindhovenaren hoopt vurig om de wens van de eigen aanhang in vervulling te laten gaan. "PSV wil heel graag dat hij blijft en heeft daar ook veel geld voor over", schrijft Rik Elfrink. "Veerman kan - als hij dat wil - zijn contract met één, twee of drie jaar verlengen en een sterk verbeterde status krijgen."

PSV LIVE:

Het laatste transfernieuws vanuit het Philips Stadion

De huidige verbintenis van Veerman bij PSV loopt nog tot medio 2026 en volgens Elfrink kan hij rekenen op belangstelling van 'mooie clubs'. Als het aan de Eindhovenaren ligt, wordt de marktwaarde van Veerman middels een contractverlenging flink opgewaardeerd. Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt de rechtspoot momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 24,7 miljoen euro.

PSV staat sowieso voor een lastige klus om het kampioenselftal van dit seizoen bij elkaar te houden komende zomer.

De Telegraaf meldt dat voor drie spelers, waaronder Veerman, volop buitenlandse interesse bestaat.

"Veerman staat op de lijst bij clubs in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië", weet clubwatcher Jeroen Kapteijns. De andere twee sterkhouders die op belangstelling kunnen rekenen zijn Johan Bakayoko en Olivier Boscagli.

2024-05-07T10:30:38Z dg43tfdfdgfd