PSV WILDE VOOR MEGASTUNT GAAN MET KOMST VAN PREMIER LEAGUE-SENSATIE COLE PALMER

PSV heeft afgelopen zomer een lijntje uitgegooid naar Manchester City voor een huurtransfer van Cole Palmer, weet het Algemeen Dagblad. De 22-jarige Engelsman kwam bij de club uit Manchester nauwelijks aan spelen toe en mocht zodoende vertrekken. Uiteindelijk werd de aanvallende middenvelder voor 47 miljoen euro verkocht aan Chelsea, waar hij is uitgegroeid tot een absolute sensatie.

In de krant schrijft Rik Elfrink dat algemeen directeur Marcel Brands bij zijn terugkeer in 2022 het transferbeleid van PSV omgooide. "PSV moest stoppen met het halen van spelers uit de Duitse subtop/middenmoot. Voetballers als Timo Baumgartl, Philipp Max, Yvon Mvogo; van die categorie word je uiteindelijk niet beter en ze waren ook duur. Uit de Bundesliga krijg je nooit de A-categorie, hooguit ex-A-categorie (Mario Götze)."

In plaats daarvan moest PSV kijken naar spelers uit een hoger segment. De transfer van Ibrahim Sangaré was volgens Brands een goed voorbeeld van hoe het wel moest. "Een international van Ivoorkust, op z'n 22ste opgepikt in een sterke competitie als Ligue 1, voor een stevig, maar niet buitensporig bedrag van 7 miljoen euro en nog goed door te verkopen aan de Premier League. In de vijver waar clubs zoals PSV in scouten is dat A-categorie."

Lees ook:

Chuba Akpom laat zich na duel met Volendam uit over mogelijk vertrek bij Ajax

"Die lijn is nu tot vast beleid gemaakt. Laatst debuteerde Walter Benítez als keeper in de nationale ploeg van Argentinië. Hij kwam in 2022 ook uit in de Ligue 1. Verder

kocht PSV met Noa Lang

A-categorie in Brugge en huurde het Sergiño Dest bij Barcelona." Malik Tillman kwam weliswaar wel uit Duitsland, maar

hij werd als toptalent op huurbasis opgepikt

bij Bayern München. "Wat net níet lukte: Cole Palmer van - toen nog - Manchester City huren. Inmiddels is hij bij Chelsea een sensatie." Volgens Elfrink is het niet uit te sluiten dat PSV volgende zomer een poging waagt bij Justin Kluivert of 'nog een level hoger' bij een vertrek van Johan Bakayoko.

Palmer groeide kort na zijn komst naar Chelsea uit tot basisspeler en is sindsdien niet meer weg te denken uit de ploeg van Mauricio Pochettino. De tweevoudig international is een van de absolute sterspelers van the Blues en was in 42 duels goed voor 24 goals en 13 assists. Daarmee is hij met afstand de meest productieve speler van de club. Nicolas Jackson, in de zomer overgenomen van Villarreal, staat met 16 goals en 6 assists in 41 wedstrijden op de 2e plaats.

2024-05-07T08:45:22Z dg43tfdfdgfd