PSV ZET MET DE KOMST VAN SUMMERVILLE GROTE STAP RICHTING GROEPSFASE VAN CHAMPIONS LEAGUE

Crysencio Summerville is volgens FCUpdate in beeld om komende zomer de selectie van PSV te versterken. De aanvaller van Leeds United moet niet alleen het vertrek van Thorgan Hazard en Sávio gaan opvangen, maar ook voor een kwaliteitsinjectie zorgen met oog op de voorrondes van de Champions League.

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden toen Summerville de overstap maakte van Feyenoord naar Leeds United. De buitenspeler begon aanvankelijk in het tweede elftal van de Premier League-club, maar ontwikkelde zich dermate goed dat hij al snel mocht aansluiten bij het eerste. Inmiddels enkele seizoenen later staat de teller voor Summerville op veertig wedstrijden voor the Whites, waarin hij goed was voor vier treffers.

Nu Leeds United er niet in is geslaagd om zich te handhaven in de Premier League, houdt Summerville zijn ogen open voor een nieuwe uitdaging. Volgens FCUpdate-journalist Mounir Boualin heeft naast PSV ook Aston Villa en RB Leipzig de voormalig aanvaller van Feyenoord op het oog. Om die reden zal het voor PSV al lastig genoeg worden om Summerville überhaupt aan te trekken komende zomer. Maar doen de Eindhovenaren daar wel goed aan?

Artikel gaat verder onder de video

Ondanks de komst van Luís Sinisterra naar Leeds United kwam Summerville afgelopen seizoen nog 28 keer in de Premier League in actie. De 21-jarige aanvaller draagt zodoende niet alleen een bak aan ervaring al met zich mee, maar bewees meerdere malen klaar te zijn voor het hoogste niveau. Zo was de buitenspeler eind vorig jaar nog in de laatste minuut trefzeker op Anfield tegen Liverpool en zorgde hij met zijn doelpunt voor een historische 1-2 overwinning.

Dat Summerville zich staande wist te houden in de Premier League blijkt ook wel uit SciSports-data. Hoewel Rotterdammer niet tot de beste aanvallers van de competitie behoorde, had hij weinig moeite met het aanhaken op het niveau. Het is dan ook tekenend voor de ontwikkeling die Summerville de afgelopen jaren heeft gemaakt in Engeland. De aanvaller valt qua spel het beste met Anwar El Ghazi te vergelijken. Beide buitenspelers proberen vaak de actie in te zetten en als breedspelende spelmaker het verschil te maken. Opvallend is dat Summerville afgelopen seizoen bijna de helft minder balverlies leed dan dat El Ghazi deed bij PSV. Bijkomend voordeel aan de komst van Summerville is dat de aanvaller zowel als links- als rechtsbuiten kan spelen.

-+ Crysencio Summerville Name here age and club here

Crysencio Summerville hield zich dit seizoen goed staande in de Premier League, blijkt uit SciSports-data

Uit de Career Tool van SciSports blijkt RB Leipzig de beste bestemming te zijn voor Summerville. De Duitse topclub beschikt over een Club Fit van 79, wat gebaseerd is op onder meer de speeltijd die Summerville daar kan krijgen. Ook past de aanvaller met zijn speelstijl uitstekend bij de aanvallende manier van spelen in Duitsland. Een overstap naar PSV zou op de korte termijn ook zeker geen verkeerde keuze voor Summerville zijn. De aanvaller zou bij PSV niet alleen veel aan spelen kunnen toekomen, maar ook met zijn speelstijl en tactische kennis het verschil kunnen maken.

Het probleem voor Summerville bij PSV zit vooral in de ontwikkelingsmogelijkheden. De aanvaller beschikt over een Potential van 90,1, waarmee hij op termijn uit kan groeien tot een prima buitenspeler voor onder meer het Nederlands elftal en topclubs in het buitenland. PSV lijkt dan ook niet zijn plafond te zijn. Wil Summerville een tussenstap maken richting de top, dan is PSV een uitstekende keuze.

{poll[425][full-width][Summerville][Is Crysencio Summerville de aanvaller die PSV nodig heeft?][Ja, absoluut!][Nee, niet goed genoeg]}

2023-06-07T14:52:59Z dg43tfdfdgfd