RICARDO PEPI ZIET FEYENOORD AFHAKEN: 'DAT GAAN ZE NIET BETALEN'

Feyenoord lijkt af te haken in de strijd om Ricardo Pepi. De spits is in het verleden in verband gebracht met zowel de Rotterdamse club als Ajax en PSV. De vraagprijs die FC Augsburg hanteert voor de spits, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor FC Groningen, is Feyenoord echter te gortig, zegt Mikos Gouka.

"De Rotterdammers hebben een eerste bod uitgebracht, maar Augsburg zou een groot gedeelte van de 16 tot 18 miljoen euro dat het betaald heeft terug willen", zegt de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad. "Dat gaat Feyenoord niet betalen, het moet een buitenkansje zijn. De kans is namelijk groot dat Pepi tweede spits wordt als de ontwikkeling van Santiago Giménez doorzet. Daar willen ze natuurlijk niet meer voor betalen dan voor Giménez. De kans lijkt niet groot dat ze snel met een nieuw bod gaan komen."

Pepi, twintig jaar, kwam op de slotdag van de zomerse transferperiode naar FC Groningen, waar hij werd gezien als de opvolger van de naar Celta de Vigo vertrokken Jörgen Strand Larsen. De samenwerking was een groot succes: Pepi wist in 29 Eredivisie-wedstrijden 12 keer te scoren en 3 assists te leveren. Daarmee was hij bij bijna de helft van de 31 Eredivisie-doelpunten van de Groningers betrokken. De Trots van het Noorden degradeerde ondanks de inbreng van Pepi met slechts 18 punten uit 34 wedstrijden.

Artikel gaat verder onder de video

Orkun Kökcü

Ook het mogelijke vertrek van Orkun Kökcü wordt besproken. Onder meer Liverpool en Arsenal zijn geïnteresseerd, maar Benfica is momenteel het meest concreet. "Het is een beetje dubbel. Benfica betaalt vaak niet wat een Engelse club betaalt, maar door hoge doorverkooppercentages kan het toch uiteindelijk heel interessant worden. De Portugese competitie spreekt echter net zoveel aan als de Nederlandse. Maar het is wel een goede opstap", zegt Gouka erover.

De Feyenoord-watcher zou een transfer naar Engeland echter ook geen slechte stap vinden voor de twintigvoudig Turks international. "De Georginio Wijnaldum-route zou mooi zijn. Eerst een tussenstap en dan doorstoten naar de top. Ik denk dat Kökçü moet denken aan onder de top 6. Bij een Manchester United heb je als je twee ballen van je voet laat springen al de kans dat je de volgende wedstrijd niet speelt." Wijnaldum verruilde PSV in 2015 voor Newcastle United en maakte een jaar later een transfer naar Liverpool, waarmee hij onder meer de Champions League en de Premier League-titel won.

2023-06-07T10:37:47Z dg43tfdfdgfd