RICKY VAN WOLFSWINKEL HAKT DEFINITIEF KNOOP DOOR OVER TOEKOMST BIJ FC TWENTE

Ricky van Wolfswinkel verlengt zijn contract bij FC Twente, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De 35-jarige spits had een aflopende verbintenis in Enschede, maar heeft deze met één seizoen verlengd. Daardoor ligt hij tot medio 2025 vast in De Grolsch Veste. Dit seizoen is Van Wolfswinkel sinds het vertrek van Manfred Ugalde, die naar Spartak Moskou verkaste, eerste spits.

“Drie jaar geleden kwam ik bij FC Twente en had ik één groot doel: met FC Twente in Europa in”, vertelt Ricky van Wolfswinkel via de clubkanalen. “Afgelopen jaren hebben we met trots, ambitie en een goede dosis nuchterheid iets heel moois opgebouwd. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. De weg die wij afgelegd hebben is uniek. Ik ben onmeunig trots dat ik hier deel van uitmaak en volgend jaar ben ik er gewoon weer bij.”

Ik ben onmeunig trots dat ik hier deel van uitmaak en volgend jaar ben ik er gewoon weer bij
- Ricky van Wolfswinkel verlengt zijn aflopende contract bij FC Twente

“We zijn heel blij dat Ricky ook komend seizoen voor FC Twente speelt”, vertelt Arnold Bruggink. “Ricky heeft afgelopen jaren een grote bijdrage gehad in de prestaties van de club en vervult ook een heel positieve rol binnen de selectie. Ricky bewijst op elke training en in elke wedstrijd dat hij topfit is en een heel grote drive heeft. Een slimme spits met een sterk karakter. Komend seizoen gaat Ricky in de Eredivisie en op het Europese podium wederom van grote waarde zijn voor FC Twente.”

Lees ook:

Feyenoord kan ideale opvolger van Arne Slot oppikken in Premier League

Van Wolfswinkel leek na het vertrek van Ugalde de concurrentiestrijd aan te moeten gaan met Myron Boadu, die wordt gehuurd van AS Monaco. Na zes invalbeurten en twee basisplaatsen raakte de enkelvoudig Oranje-international echter geblesseerd aan zijn hamstring, waarna hij niet meer in actie kwam voor de Tukkers. Van Wolfswinkel is zodoende basisspeler en maakte dit seizoen in 36 duels 14 doelpunten. Ook leverde hij een assist.

De vraag is of Van Wolfswinkel ook volgend seizoen vaak aan de aftrap zal staan. FC Twente flirt namelijk zeer nadrukkelijk met Wout Weghorst, die door Burnley wordt verhuurd aan Hoffenheim. De spits heeft een tot medio 2025 lopend contract bij the Clarets,

die hem graag willen verkopen

. Trainer Joseph Oosting liet onlangs weten dat de 31-jarige aanvaller

van harte welkom is bij Twente

.

2024-05-05T12:24:03Z dg43tfdfdgfd