SAINZ GOUDEERLIJK: 'MOGELIJKHEDEN OM HET RED BULL-CONCEPT VERDER TE ONTWIKKELEN VEEL GROTER DAN DIE VAN ONS'

Carlos Sainz heeft toegegeven dat de auto van Red Bull Racing qua ontwikkeling meer potentie heeft dan de bolide van Ferrari. De Oostenrijkse renstal heeft momenteel een grote voorsprong op de Scuderia, waardoor de Spaanse coureur moet concluderen dat Ferrari het concept van de SF-23 moet heroverwegen. Zeker gezien het feit dat de RB19 momenteel op ieder gebied superieur lijkt en Ferrari op de zondag heel erg veel moeite heeft.

Het begin van de nieuwe reglementen zorgde ervoor dat Ferrari mee kon doen met de top van de Formule 1. Een jaar later ziet alles er ineens heel anders uit voor de Italiaanse renstal. Red Bull heeft momenteel de dominante auto en dat lijkt niet snel te veranderen. 'Als we kijken naar hoe de auto's zich hebben ontwikkeld, zijn de mogelijkheden om het Red Bull-concept verder te ontwikkelen veel groter dan die van ons project', wordt Sainz geciteerd door Formu1a.uno.

Ferrari heeft zich na het 2022-seizoen vastgehouden aan het concept waarmee het team voor het vorige seizoen kwam. Sainz vindt dit niet meer de juiste keuze. 'De goede prestaties aan het begin van 2022 zorgden ervoor dat we doorgingen met dit concept, maar ik denk dat we nu ergens anders moeten gaan kijken', geeft de Spanjaard eerlijk toe. De Italiaanse tak van Motorsport.com had al aangegeven dat Ferrari meer richting het Red Bull-concept zou gaan. De vormen van de SF-23 zouden in ieder geval niet meer zo uniek zijn.

Sainz: 'Red Bull is superieur in alles'

Dat Ferrari naar de Oostenrijkse concurrent kijkt, is volgens Sainz niet zo raar. 'Red Bull is superieur in alles: bandenmanagement, snelheid op de rechte stukken, langzame en snelle bochten, en het stuiteren. Ze hebben duidelijk een voordeel en dit laat zien dat we iets moeten veranderen.' De SF-23 moet vooral één sprong maken in plaats van meerdere kleine sprongen. 'Onze machine heeft geen groot probleem, maar het werkvenster is erg klein en dit maakt de auto onvoorspelbaar', aldus Sainz.

2023-03-30T17:09:40Z dg43tfdfdgfd