SLECHT NIEUWS VOOR WEER NIET SPRINTENDE JAKOBSEN (EN POELS): DSM-FIRMENICH POSTNL EN BAHRAIN RAKEN KNECHTEN KWIJT

Een fikse aderlating voor Team dsm-firmenich PostNL en Bahrain Victorious op dag vier van de Giro d'Italia. Bram Welten, die op het vlakke een belangrijke rol speelt in de sprinttrein van Fabio Jakobsen en Tobias Lund Andresen, werd maandagavond helaas ziek en voelde zich niet goed genoeg om te starten op dinsdag. Bij Bahrain viel een belangrijke klimmer weg.

Welten reed de derde etappe uit en kwam vervolgens de dinsdagochtend in met verhoging én verkoudheid. Daarop is besloten hem niet te laten starten. Welten verloor in de eerste twee ritten in totaal al veertig minuten. Hij was bezig aan zijn allereerste grote ronde. Welten is na Simon Carr op maandag de tweede uitvaller van deze Giro. 'Het was jammer dat Bram moest opgeven. Daar was niets meer aan te doen, maar het is wel een groot verlies voor onze ploeg', aldus ploegleider Matt Winston in een persbericht van dsm-firmenich PostNL.

De Nederlandse formatie trekt deze Giro ten strijde met onder andere Jakobsen en Romain Bardet als kopmannen. Dat gaat nog niet helemaal vlekkeloos. Bardet verloor al flink wat tijd in het klassement en Jakobsen kwam nog niet aan sprinten toe op maandag en dinsdag. 'Fabio loste vandaag op de lange klim, maar de jongens hebben hem teruggebracht. De finale was helaas net iets te zwaar voor hem, al zat hij er nog wel bij in de sprint. We werden alleen wat ingesloten', besluit Winston.

Belangrijke klimmer Bahrain Victorious moet ook opgeven in Giro

Welten was dinsdag niet de enige uitvaller van de dag. Halverwege de etappe kregen we mee dat Torstein Traeen, een van de helpers van Damiano Caruso en Antonio Tiberi (die namens Bahrain Victorious de meubelen bergop moeten redden), moest opgeven. Het bleek om een knieblessure te gaan, opgelopen in de openingsetappe van de Giro. 'Helaas moet ik opgeven, want de pijn werd te veel. Het was niet slim om door te gaan, dus ik ga teleurgesteld naar huis om te herstellen', aldus de Noor via de kanalen van zijn team.

Een flinke tegenvaller dus voor de twee Italiaanse kopmannen Tiberi en Caruso. Ook Wout Poels, die gepasseerd werd voor de Giro en nu moet opdraven in de Ronde van Hongarije, zal hier toch wel flink van balen. Ook hij had graag in de Giro gereden.

2024-05-07T16:43:43Z dg43tfdfdgfd