TERUGKEER NAAR NEDERLAND LONKT VOOR BIJ RANGERS FC VERTREKKENDE CYRIEL DESSERS

Cyriel Dessers gaat Rangers FC verlaten, melden Schotse media. De aanvaller zou een transferverzoek hebben ingediend en de optie hebben om de club nog deze maand te verlaten. Ook clubs uit Nederland zouden lonken naar zijn diensten.

Dessers kwam in 2023 over van Cremonese en groeide afgelopen seizoen uit tot een publiekslieveling op Ibrox. De aanvaller had in eerste instantie moeite met het niveau, maar wist door zijn arbeidsethos alsnog de harten te veroveren van de fans in Glasgow. Dessers, 29 jaar, kwam in totaal 22 keer tot scoren in liefst 54 wedstrijden voor the Gers in het voorbije seizoen.

Ondanks dat de aanvaller bij Rangers FC voldoende aanspraak kan maken op speelminuten, zou hij willen vertrekken. Dessers is op dit moment met de Schotse topclub op trainingsstage in Nederland en zou ondertussen zijn opties aan het verkennen zijn. Eerder werd al duidelijk dat PAOK bovenmatig veel interesse zou hebben in de aanvaller, die in het verleden voor onder meer NAC Breda, FC Utrecht en Feyenoord speelde.

Nu melden Schotse media dat ook clubs uit Nederland interesse zouden hebben in Dessers. Om welke clubs het precies gaan, is vooralsnog onduidelijk. Ondanks de interesse vanuit Nederland, is het allerminst zeker dat de aanvaller een dergelijke stap gaat maken. Ook vanuit Italië, Frankrijk, Spanje en Saudi-Arabië zou er interesse zijn voor de Belgische Nigeriaan.

Via Mee Met Oranje:

Waar en hoe laat wordt Nederland - Engeland uitgezonden?

Rangers FC betaalde in 2023 een bedrag van vijf miljoen euro voor de komst van Dessers, die samen met Danilo en Sam Lammers de concurrentiestrijd aan moest gaan. De Schotse topclub wil minstens het geinvesteerde bedrag terugverdienen, om vervolgens te kunnen investeren in nieuwe spelers. Data van FootballTransfers laten zien dat de zesvoudig international (twee goals) een Estimated Transfer Value van 6,2 miljoen euro heeft.

2024-07-09T11:47:28Z dg43tfdfdgfd