TRANSFER CHáVEZ NAAR FEYENOORD LIJKT IN HET WATER TE VALLEN: GUADALAJARA KOMT MET AANTREKKELIJK MILJOENENBOD

Feyenoord dreigt naast de komst van Luis Chávez te grijpen. Volgens de Mexicaanse tak van FOX Sports heeft Chivas Guadalajara een bod van zo'n 5,6 miljoen euro gedaan op de middenvelder van Pachuca. De club verloor de finale van de Clausura van UANL Tigres en wil de selectie nu serieus versterken om volgend seizoen wel een van de toernooien in Mexico te winnen.

Voormalig Arsenal- en Real Sociedad-aanvaller Carlos Vela, nu nog spelend voor Los Angeles FC, zou zijn jawoord al aan de club uit Jalisco hebben gegeven en nu wil men ook het middenveld versterken met de komst van Chávez. Eerder leek de toekomst van de 27-jarige middenvelder nog in Europa te liggen. Mexicaanse media beweerden eerder zelfs dat Feyenoord in de winter een bod had gedaan op de linkspoot, hoewel dit door algemeen directeur Dennis te Kloese wordt ontkend.

Chávez heeft een prima seizoen achter de rug bij Pachuca, dat de Apertura wist te winnen door in de finale over twee wedstrijden met liefst 8-2 te winnen (1-5 uit, 3-1 thuis). De dertienvoudig international speelde deze voetbaljaargang 42 wedstrijden voor de Mexicaanse topclub en was daarin goed voor 3 goals en 5 assists. Hij speelde ook alle duels van Mexico tijdens het WK in Qatar en was trefzeker in de wedstrijd tegen Saudi-Arabië (1-2 winst). Chávez ligt nog tot de zomer van 2025 vast in Mexico.

Artikel gaat verder onder de video

Bij Feyenoord wordt Chávez gezien als een mogelijke vervanger van Orkun Kökcü. De 22-jarige middenvelder was dit seizoen een van de absolute uitblinkers bij Feyenoord, dat voor het eerst sinds 2017 weer beslag wist te leggen op de landstitel. Benfica heeft zeer nadrukkelijke belangstelling voor de Turks international, die ook bij Arsenal en Liverpool op de lijst staat. Zijn contract in De Kuip loopt nog tot medio 2025.

2023-06-07T06:37:44Z dg43tfdfdgfd