TSITSIPAS KOMT MET BIZAR EXCUUS NA BESCHAMENDE NEDERLAAG: 'IK HAD GEEN DUTJE MOETEN DOEN'

Stefanos Tsitsipas werd dinsdagavond in de kwartfinale van Roland Garros van de baan geveegd door Carlos Alcaraz. Vooral in de eerste twee sets had de Griek niets in te brengen tegen de nummer 1 van de wereld. Tsitsipas, die zelf vijfde op de wereldranglijst staat, wijt de afstraffing aan het nemen van melatoninepillen voor de wedstrijd.

Vooraf werd gehoopt op vuurwerk tussen beide topspelers, maar vanaf de eerste minuut had Tsitsipas niets in te brengen tegen de pas 20-jarige Spanjaard. Uiteindelijk verloor hij de partij met 6-2, 6-1, 7-6 (5). Zelf komt hij met een aparte verklaring voor zijn slechte optreden. De wedstrijd begon pas om 20:30u en zodoende wou Tsitsipas voor de wedstrijd begon nog een uiltje knappen.

'In de toekomst zal ik vermijden om dutjes te doen en om melatoninepillen voor de wedstrijd te gebruiken', zei hij na afloop. Melatonine is het hormoon dat slaap opwekt. 'Het speelschema was de afgelopen paar dagen lastig. Ik had veel late partijen, laat genoeg om mijn slaapcyclus in de war te brengen. Slaap is belangrijk en herstel is een cruciaal iets als je Grand Slams speelt', aldus de tennisser. Tsitsipas zou naar verluidt ook in 2019, voor zijn match met Novak Djokovic, melatoninepillen hebben gebruikt. Toen verloor hij met 6-1, 6-2.

De partij was zo eenzijdig dat fans begonnen te morren. Tsitsipas bracht verontschuldigend zijn armen omhoog om te laten weten dat hun kritiek aankwam. Tim Hemnan, voormalig halve finalist op Roland Garros, zei tegen Eurosport het volgende: 'In de eerdere rondes is het normaal dat er op een Grand Slam een speler veel beter is dan zijn tegenstander. Maar dit is de nummer vijf van de wereld, we denken dat hij een potentieel Grand Slam winnaar is. Toch was het de eerste twee sets beschamend hoe 'gemiddeld' Alcaraz zijn tegenstander liet lijken.'

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-06-07T11:45:48Z dg43tfdfdgfd