VAN DER POEL KIEST VOOR NIEUWE AANPAK: ‘IN HET VERLEDEN REED IK SOMS TE VEEL KOERSEN EN WAS IK NIET VOORBEREID’

Normaal had Poels nu gereden in de Dauphiné, maar de renner van Bahrain-Victorious kende geen goede voorbereiding door ziekte. Hij vertelt in de podcast In Koers dat hij er niet goed voorstaat richting de Tour de France. “Ik heb gisteren niets gedaan en vandaag anderhalf uur gefietst. Ik zit even niet zo lekker in de koers. Ik ben op hoogtestage op Tenerife na twee of drie dagen ziek geworden en daarvan herstel ik nog steeds.”

Poels zit even ‘in niet zo’n goede mood’, vertelt hij. “Het ging heel goed tot halverwege het kamp. Ik kreeg last van mijn darmen, moest vaker naar het toilet. Zeker op hoogte is het lastig om te herstellen als je niet helemaal fit bent en ik was heel blij dat ik naar huis kon. Ideaal is het allemaal niet. De Dauphiné ging gewoon niet. Nu hebben we nog Zwitserland en Slovenië, maar dat hangt van deze week af.”

Mentaal

Het zijn niet de mooiste dagen uit zijn carrière. “Dit zijn niet echt leuke dagen thuis, nee. Afgelopen vier dagen heb ik amper gefietst en daar word je geen leuker persoon van thuis. Dan zit je alleen maar te malen en hopen dat je fitter wordt. Dat gebeurt niet en dan wacht je maar, de dagen duren lang op die manier.”

Het klikt niet goed richting de Tour de France. “Al heb ik nog niet helemaal afscheid genomen, maar ik weet wat je moet doen om top te zijn. Als je niet alles kan doen… Ik weet hoe zwaar het is en je voorbereiding moet gewoon top zijn. Dan kun je presteren en anders wordt het een moeilijk verhaal. Ik heb moeite om te kijken naar de Dauphiné, dat kan ik niet. Dan denk ik: daar had ik moeten zijn.”

Het bericht Van der Poel kiest voor nieuwe aanpak: ‘In het verleden reed ik soms te veel koersen en was ik niet voorbereid’ verscheen eerst op Wieler Revue.

2023-06-06T05:33:39Z dg43tfdfdgfd