VERSTAPPEN BEVESTIGT: 'DE AUTO IS KLAAR VOOR DE RACE EN IK OOK'

Max Verstappen bevestigt dat de RB19 klaar is voor de race en dat de Nederlander dat zelf ook is. Verstappen kende een teleurstellende kwalificatie nadat de aandrijfas kapot ging. Er was op dat moment niks aan te doen, dus kon de tweevoudig wereldkampioen direct uitstappen en moest hij genoegen nemen met P15. Voor de Nederlander staat dus een inhaalrace op het programma op de zondag.

Terwijl de ene kant van de Red Bull Racing-garage een poleposition vierde, moest de andere kant van de garage flink sleutelen aan de auto. De Limburger was hoe dan ook relaxed tijdens de interviews na afloop en gaf aan dat hij er zelf niets aan kon doen en niks aan kon veranderen. De Nederlandse nuchterheid was te merken. Immers heeft Verstappen nog een lange race voor de boeg. Hij heeft al eens eerder vanaf ver een race gewonnen, al schatte de 25-jarige zijn kansen nog niet zo hoog in voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het snelle stratencircuit kent niet heel veel inhaalmogelijkheden.

'Gisteren ging het niet bepaald volgens plan', zegt Verstappen tijdens de rijdersparade voorafgaand aan de race in Jeddah. 'Maar we hebben een snelle auto en ik ben zeker van plan om mijn weg naar voren te banen', geeft de Nederlander aan. 'De auto is er klaar voor en ik ook.' Eerder op de zondagmiddag waren de monteurs nog druk bezig met de auto van Verstappen, maar alles lijkt nu koek en ei te zijn in de garage van de auto met startnummer één. De Red Bull-coureurs hebben het voordeel van de topsnelheid, en daardoor wordt verwacht dat Verstappen heel ver kan komen op de zondag.

Pérez: 'Leiding behouden niet cruciaal, we hebben vijftig ronden'

Aan Sergio Pérez is de taak om Fernando Alonso achter zich te houden en heelhuids door de openingsfase van de race te komen. De Mexicaan deed op de zaterdag wat hij moest doen, hij was er toen Verstappen er niet kon zijn en pakte de poleposition voor het team. 'Dit is een baan waar ik graag kom, dus hopelijk kunnen we ons werk vandaag afmaken', zegt de 33-jarige, die aast op de overwinning. 'De leiding behouden is niet cruciaal, we rijden een race van vijftig ronden', sluit de Mexicaan af, die zich dus nog nergens druk om maakt.

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-03-19T15:33:13Z dg43tfdfdgfd