VITESSE KRIJGT HARDE BOODSCHAP: 'WIJ GAAN ZE NIET BELONEN VOOR DEGRADATIE'

Stadioneigenaar Michael van de Kuit gaat Vitesse niet meer helpen om de proflicentie te behouden. De vastgoedondernemer en baas van het GelreDome is niet meer geïnteresseerd, zo vertelt hij aan NU.

Eind maart sprak een vertegenwoordiger van Van de Kuit met interim-directeur Edwin Reijntjes over een mogelijke overname. Onder meer uit onvrede door het aanblijven van president-commissaris Peter van Bussel trok Van de Kuit zich terug. Het vertrek van Van Bussel is aanstaande, maar Van de Kuit staat niet meer open voor een overname van Vitesse. "Voor ons is er geen rol meer weggelegd. Daarvoor heeft de club mij te veel tegengewerkt."

De deur stond de afgelopen weken nog op een kier, maar inmiddels is er geen weg meer terug. "Het is zeer ongebruikelijk dat een voorzitter van de raad van commissarissen na zulke gebeurtenissen blijft zitten", aldus Van de Kuit. "Dat roept vragen op en dat is onwenselijk in de situatie waar Vitesse zich in bevindt. Wij hebben geen vertrouwen in deze raad van commissarissen en het huidige interim-bestuur."

Al sinds het eerste gesprek staan Van de Kuit en Reijntjes tegenover elkaar. Eerstgenoemde stuurde een adviseur, omdat hij in het buitenland zat, waarna Reijntjes een persoonlijk gesprek eiste met Van de Kuit. "Terwijl ik mij laat bijstaan door adviseurs die het speelveld proberen te overzien en gesprekken te initiëren, was Reijntjes bezig met een wedstrijdje ver plassen", vertelt de vastgoedondernemer.

Na de degradatie hoopt Vitesse een huurverlaging af te dwingen bij Van de Kuit voor het gebruik van het GelreDome. Dit is echter onbespreekbaar voor de stadioneigenaar. "Reijntjes heeft mij de afgelopen weken alleen maar beledigd en tot meer kwam hij niet. Wij gaan Vitesse niet belonen voor degradatie. Vitesse roept al vanaf de eerste dag de opening van het stadion dat de huur te hoog is. Het is een reflex van falend management het stadion steeds maar de schuld te geven."

2024-05-08T08:56:25Z dg43tfdfdgfd