VOORMALIG AJACIED ANDRé BERGDöLMO DOET OPEN SOLLICITATIE: 'BIJ AJAX ZOU NATUURLIJK FANTASTISCH ZIJN'

André Bergdölmo, de Noorse oud-verdediger van Ajax, vindt dat Kjetil Knutsen goed bij de Amsterdamse club zou passen, zegt hij tegen ESPN. De Noorse trainer, momenteel werkzaam bij Bodö/Glimt, is na de contractverlenging van de Deense bondscoach Kasper Hjulmand dé topkandidaat om volgend seizoen trainer bij Ajax te zijn. De Amsterdamse club is op zoek naar een nieuwe trainer nadat men besloot niet verder te gaan met interim-trainer John Heitinga.

"Hij speelt graag 4-3-3, zoals Ajax in de hoogtijdagen deed", zegt Bergdölmo, die tussen 2000 en 2004 negentig wedstrijden voor Ajax speelde. De landgenoot van Knutsen denkt wel dat de 54-jarige coach een sterke staf om zich heen moet hebben. "Niemand kan zo'n klus alleen aan. Hij heeft een fantastisch team om zich heen verzameld, met goede assistenten en een uitstekende mental coach."

Mocht Knutsen daadwerkelijk naar de Nederlandse hoofdstad verkassen, dan ziet Bergdölmo een Nederlands avontuur ook wel zitten. "Dat zou kunnen. Ik zou mijn voetbalfilosofie, een mix tussen Ajax, Barcelona en Rosenborg graag een keer in België of Nederland laten zien. Bij Ajax zou natuurlijk fantastisch zijn", aldus de 63-voudig oud-international.

Artikel gaat verder onder de video

Overigens is niet iedereen even enthousiast over de mogelijke aanstelling van Knutsen. Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International, reageerde maandag nog zeer sceptisch op de mogelijke samenwerking tussen Ajax en de oefenmeester. Hij noemde hem gekscherend 'de Noorse kunstgras-trainer'. "Die traint ergens tussen de ijsberen een ploeg, wat verder prima is. En hij heeft nog nooit een team op normaal gras getraind en nog nooit buiten Noorwegen gewerkt. En dat moet dan mogelijk de opvolger zijn van Heitinga.”

“Er is één absolute topkandidaat en dat is Peter Bosz", verklaarde Jansen bij Voetbalpraat. "Als je hem dan om onbeduidende redenen niet neemt, dan is iemand als Pascal Jansen van AZ een prima trainer om naar Ajax te halen. Ik vind hem een prima alternatief.” Directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft, ondanks meerdere open sollicitaties van de 59-jarige oefenmeester, geen contact gezocht met Bosz. Inmiddels lijkt hij een akkoord te naderen met PSV.

2023-06-07T06:37:44Z dg43tfdfdgfd