WALGING IN POLEN OM KOEMAN EN ORANJE-STAF: ‘EEN HOLLANDS VARKEN, YOU CAN’T BUY CLASS’

In Polen is men niet te spreken over het gedrag van Ronald Koeman en diens technische staf, zondag voorafgaand aan het EK-duel tussen Polen en Nederland (1-2). Toen Michal Probierz zich vlak voor de aftrap meldde bij de dug-out van Oranje, deden Koeman en consorten ogenschijnlijk weinig moeite om de Poolse bondscoach te begroeten.

Nederland en Polen speelden zondag in het Volksparkstadion in Hamburg hun eerste wedstrijd van het EK. Koeman en zijn technische staf, bestaande uit Erwin Koeman, Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks, hadden al plaatsgenomen in de dug-out toen Probier na de volksliederen op hen afliep.

De Poolse bondscoach stak zijn hand uit naar Koeman, waarna de oefenmeester van Oranje vooroverboog, kort van zijn stoel kwam en Probier uiteindelijk de hand schudde. Erwin Koeman kwam ook van zijn plaats om Probier de hand te schudden, maar Lodeweges en Lodewijks bleven zitten toen zij de Pool begroetten.

De beelden van de begroeting worden op social media uitgemeten door fans van de Poolse nationale ploeg. Zij verwijten Koeman en zijn technische staf een gebrek aan respect. “De Nederlandse trainers stonden niet eens fatsoenlijk op om de Poolse coach de hand te schudden. You can’t buy class”, schrijft iemand op X bij de video. Het bericht van het desbetreffende account werd in minder dan drie uur tijd al bijna 160 keer gedeeld en 4000 keer geliket.

Een andere Poolse supporter is grover in zijn bewoordingen. “Michal Probierz toonde zijn klasse, terwijl het Hollandse varken niet eens de moeite nam om op te staan”, reageert iemand. “Je kunt klasse niet kopen”, schrijft een ander weer. Eén Poolse fan richt zich tot het officiële X-account van het Nederlands elftal: “Jullie coach behandelt onze coach als afval. Walgelijk.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's

2024-06-16T17:21:15Z dg43tfdfdgfd