‘WEGHORST BEWIJST ZICHZELF EEN SLECHTE DIENST MET WINNENDE TREFFER’

Wout Weghorst heeft zichzelf met zijn doelpunt tegen Polen op zondag een slechte dienst bewezen, zo schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf. De journalist verwacht dat hij als supersub in de toekomst nog minder kans maakt op een basisplaats.

“Weghorst bewees met zijn winnende treffer als invaller Oranje een goede dienst, maar met het oog op een basisplaats zichzelf een slechte dienst”, schrijft Driessen. “Volgens Koeman knokt Weghorst op training keihard om promotie naar de basis te maken. Maar wie in de kwartfinale van een WK als invaller beslissend is tegen wereldkampioen Argentinië en het openingsduel op het EK beslist als invaller, zal voor elke bondscoach een finisher blijven”, refereert hij aan de uitspraak van Ronald Koeman dat je starters en finishers nodig hebt.

“Terecht wordt gesteld dat het teambelang boven het individuele belang gaat”, gaat hij verder. “Hoe jammer voor Weghorst, een fitte Brian Brobbey of de laatst ingevlogen Joshua Zirkzee horen eerder in aanmerking te komen voor een basisplaats. Het zou heel onverstandig zijn als Koeman zichzelf het wapen Weghorst uit handen slaat.”

Driessen zag in de wedstrijd tegen Polen ook enkelen die hun niveau niet haalden. “Er waren ook enkele dissonanten met Depay, Simons en spelbepaler Veerman. De Volendammer was voor zijn doen ongekend slordig in de passing terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde”, is hij lovend over de controleur van PSV. “Gelukkig voor het trio werden de kruimels tegen de weinig indrukwekkende Polen opgezogen door Van Dijk, De Vrij, Aké en doelman Verbruggen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

2024-06-17T06:18:23Z dg43tfdfdgfd