WEGHORST KRIJGT HET SLECHTSTE CIJFER VAN ALLE MANCUNIANS DIT SEIZOEN

Wout Weghorst komt er andermaal niet genadig vanaf in de Britse media. Manchester Evening News heeft een tussenrapport voor alle spelers van Manchester United uitgebracht, omdat de laatste fase van het seizoen aanbreekt. Lisandro Martinez wordt bestempeld als topaankoop en geroemd om zijn voetballende en verdedigende kwaliteiten. De oud-Ajacied krijgt het hoogste cijfer van de selectie. Weghorst maakt juist vrij weinig indruk en krijgt met een 4 het laagste cijfer van alle spelers.

Manchester United presteert in het debuutseizoen van Erik ten Hag uitstekend. De club pakte onlangs de eerste prijs in zes jaar, toen in februari Newcastle United in de finale van de EFL Cup met 2-0 werd verslagen. In de Europa League stootte United ten koste van FC Barcelona door naar de kwartfinale, terwijl men in de FA Cup nog volop meedoet. Ook staan de Mancunians derde in de Premier League. Het succes is volgens Manchester Evening News deels te danken aan Lisandro Martinez.

'Hij is een van de aankopen van het seizoen', schrijft journalist Samuel Luckhurst over de Argentijnse slager, die een 9 als cijfer krijgt. 'Martínez keek nauwelijks om na het Brentford-debacle en zijn lengte is nooit meer een onderwerp van gesprek. Met zijn fenomenale passing is hij bijna net zo’n groot aanvallend wapen als hij verdedigend is.' Oud-Feyenoorder Tyrell Malacia krijgt een 6 voor zijn eerste acht maanden in het shirt van United. 'Hij heeft er moeite mee om het niveau dat hij had in augustus en september te evenaren en is inmiddels slechts een back-up voor Luke Shaw. Malacia heeft nog wat werk te verrichten.'

De laatste van de drie Eredivisie-aankopen was gelijk de duurste. Antony kwam voor bijna honderd miljoen over van Ajax, maar kan volgens de journalist nog niet echt zijn stempel drukken. Hij krijgt ook een 6. 'Hij heeft een aantal goede en belangrijke doelpunten gemaakt, maar heeft ook een aantal flauwe wedstrijden gespeeld. Net als Malacia kan hij zich nog verbeteren.'

Wout Weghorst krijgt samen met Anthony Martial, Anthony Elanga en Harry Maguire het laagste cijfer van de selectie met een 4. 'Hij slaagt er niet in om zijn essentiële rol te vervullen: het maken van doelpunten. In plaats daarvan moet Ten Hag hem nu verder van het doel opstellen om alsnog enige vorm van betekenis te hebben.' Martinez deelt zijn status als 'beste van de klas' overigens met Casemiro, Raphael Varane en Marcus Rashford.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-03-30T12:31:56Z dg43tfdfdgfd