YUKINARI SUGAWARA MOET TRANSFER NAAR PSV VERKIEZEN BOVEN OVERSTAP NAAR SOUTHAMPTON

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Yukinari Sugawara AZ gaat verlaten. Southampton is al in vergevorderde onderhandelingen met zowel AZ als de Japanner zelf. De rechtsback beschikt nog over een contract tot medio 2025 in Alkmaar, waardoor een transfervrij vertrek dreigt na komend seizoen. Een overstap naar PSV lijkt echter een beter idee voor de verdediger dan een transfer naar the Saints.

Sugawara werd in de zomer van 2019 naar Alkmaar gehaald en groeide daar uit tot een van de smaakmakers. Inmiddels staat de teller van de 24-jarige back op liefst 198 duels voor AZ. Daarin wist de 12-voudig international 14 keer te scoren en 29 assists te leveren. De Estimated Transfer Value (ETV) van de Sugawara bedraagt 7,2 miljoen euro en met een Skill van 66,1 wordt hij gezien als de meest vaardige verdediger in de selectie van Maarten Martens.

Een stap hogerop lijkt zodoende geen gek idee, hoewel Sugawara eerder liet weten

niet open te staan voor een andere Nederlandse club

. "Ik heb alles te danken aan AZ. Hier is mijn persoonlijkheid gevormd", zei hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik zou niet voor een andere Nederlandse club uit kunnen komen." Naar eigen zeggen heeft de dertienvoudig international altijd gedroomd van de Premier League, maar zou hij het ook mooi vinden om te spelen in Italië.

Met de transfer naar Southampton, dat volgens Fabrizio Romano zeven miljoen euro betaalt, komt dus een droom voor Sugawara uit, gezien de club gepromoveerd is naar de Premier League. Desalniettemin lijkt een overgang naar de club van coach Russell Martin geen goed idee, gezien de Club Fit van 70 met Sugawara. Vooral de ontwikkelingsmogelijkheden zijn vrij matig op St. Mary’s en ook de kans op speeltijd is niet denderend. De speelstijl en formatie passen wel goed bij hem.

Mocht Sugawara naar een andere Premier League-club willen, dan lijkt West Ham United de beste keus. De kans op speeltijd is wat minder dan bij Southampton, maar de potentiële ontwikkeling is veel beter in Londen. De formatie past goed bij hem en de speelstijl vormt zelfs een uitstekende match. De Career Advice Tool van SciSports schat de Club Fit van de Japanner bij the Hammers op ongeveer 82.

Ook PSV lijkt een prima stap voor Sugawara, mits hij dus op zijn eerdere woorden terugkomt en openstaat voor een andere club in de Eredivisie. De Eindhovense club heeft een Club Fit van 78 met de vleugelverdediger. De potentiële ontwikkeling in het Philips Stadion is minder dan bij West Ham, maar de kans op speeltijd is weer wat groter. Ook de speelstijl en formatie van Peter Bosz passen prima bij hem.

2024-07-10T11:51:21Z dg43tfdfdgfd