AFRIKA CUP KAN EREDIVISIE VOLGEND SEIZOEN DWARSZITTEN

Volgend seizoen lopen de voetbalkalender van de Eredivisie en het speelschema van de Afrika Cup precies in elkaar over, zo schrijft Voetbal International. Het Afrikaanse toernooi begint op 13 januari, maar dit is een dag na het einde van de winterstop in Nederland.

Eind vorig jaar maakte de KNVB de kalender voor het seizoen 2023/2024 bekend. Dit seizoen begint op 11 augustus 2023 en eindigt op 2 juni 2024. Halverwege het seizoen, na het einde van de tweede bekerronde, is er een winterstop in Nederland. Deze begint op 21 december en eindigt op vrijdag 12 januari.

Een dag na de winterstop in Nederland beginnen ze in Afrika aan de strijd om de Afrika Cup. Het toernooi eindigt een dag na het einde van de winterstop in Nederland. De kans is groot dat Eredivisie-clubs hun sterkhouders een lange tijd kwijt zijn aan Afrikaanse landen. Vorig jaar deden bijvoorbeeld Sébastien Haller en Mohammed Kudus mee aan de Afrika Cup. De finale wordt op 11 februari gespeeld en zodoende kunnen clubs hun spelers langere tijd kwijt zijn.

2023-03-30T13:15:03Z dg43tfdfdgfd