AFRIKAANS EINDTOERNOOI KAN EREDIVISIONISTEN FLINK DWARSZITTEN

De voetbalkalender van de Eredivisie en het speelschema van de komende strijd om de Afrika Cup lopen precies in elkaar over. Donderdag werd bekend dat het Afrika Cup-toernooi op 13 januari begint, uitgerekend een dag na het einde van de winterstop in Nederland.

De KNVB maakte eind vorig jaar de speeldagenkalender voor het seizoen 2023/24 bekend. Daarbij werd duidelijk dat het seizoen begint op 11 augustus 2023 en eindigt op 2 juni 2024. Halverwege het seizoen is de winterstop, die direct na het einde van de tweede bekerronde (21 december) in Nederland begint en eindigt op vrijdag 12 januari.

Een dag later wordt er dus begonnen aan de strijd om de Afrika Cup. Omdat het toernooi een dag na het einde van de winterstop in Nederland begint, is de kans groot dat Eredivisie-clubs hun sterkhouders voor een lange periode kwijt zijn. Vorig jaar deden spelers als Sébastien Haller, Mohammed Kudus (toentertijd allebei Ajax), Ibrahim Sangaré (PSV) en Souffian El Karouani (NEC) mee aan het toernooi namens hun land. De finale om de Afrika Cup wordt op 11 februari gespeeld.

2023-03-30T12:48:35Z dg43tfdfdgfd