AJAX EN POTTER LIJKEN ELKAAR TE NADEREN: 'DAT SOORT DINGEN KUNNEN GEWOON NIET'

De komst van Graham Potter naar Ajax lijkt weer een stapje dichterbij. De 48-jarige trainer lijkt de club tegemoet te komen en zodoende gaan de onderhandelingen de goede kant op. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in Kick-Off, de podcast van De Telegraaf.

Volgens Verweij is de verwachting nog steeds dat Ajax deze week gaat doorpakken in de onderhandelingen. "Potter schijnt wat in te binden qua eisen", vertelt de journalist. "Salaris is sowieso geen probleem heb ik begrepen. Aanvankelijk was het zo, dat is een Engelse traditie, dat een manager één pond meer verdient dan de best betaalde speler. Er is inmiddels wel duidelijkheid dat dit niet kan en gaat. Potter heeft genoeg meegekregen bij zijn vorige club (Chelsea, red.)."

Er wordt op dit moment tussen beide partijen gesproken over de voorwaarden. "Een eis van Potter zoals dat zijn zaakwaarnemer wordt betrokken bij onderhandelingen", legt Verweij uit. "Dat soort dingen kunnen gewoon niet."

Verweij acht de kans groot dat Potter uiteindelijk de nieuwe hoofdtrainer wordt van Ajax. "Zoals beschreven in de krant (van zaterdag, red.) is hij echt een van de twee opties", vertelt de Ajax-watcher. "Er wordt nu op twee borden geschaakt. Ik denk dat Potter uiteindelijk wel de grootste kans heeft. Als ze die kunnen halen, zullen ze hem halen. Anders schakelen ze door naar Farioli (trainer van OGC Nice, red.)."

Potter wordt ook regelmatig in verband gebracht met de Premier League, maar Verweij denkt dat het verstandig is voor Potter om buiten Engeland aan de slag te gaan. "Op zich is het wel handig om eerst bij Ajax of een andere club eerst weer wat krediet op te bouwen en daarna weer terugkeren in de Premier League", aldus de journalist. "Je kop gaat er heel snel af in de Premier League."

2024-05-06T15:05:19Z dg43tfdfdgfd