AJAX NEEMT MARTIN HENRION OVER VAN STANDARD LUIK EN TROEFT BUNDESLIGA-CLUBS AF

Ajax heeft de strijd om Martin Henrion gewonnen, zo maakt de huidige nummer vijf van de Eredivisie dinsdagavond via de officiële kanalen bekend. De Amsterdamse club neemt de zestienjarige doelman over van Standard Luik, ondanks concurrentie van meerdere Bundesliga-clubs. Henrion viel op tijdens enkele internationale jeugdtoernooien.

Ajax meldt dat Henrion 'onder het voorbehoud van enkele formaliteiten' voor drie jaar tekent. In maart kwamen de eerste berichten over een mogelijke transfer van de doelman naar Ajax naar buiten. Henrion reageerde nimmer op een contractvoorstel van Standard Luik en lag goed in de markt in Duitsland. Ajax heeft nu dus aan het langste eind getrokken.

Het is de bedoeling dat Henrion, die in maart 2025 zeventien wordt, komend seizoen aansluit bij de Onder 17 van Ajax. Daar zal hij waarschijnlijk gaan concurreren met Mark Engel, die dit seizoen in Ajax Onder 16 keept. Henrion heeft ook al meerdere jeugdinterlands voor de Onder 15 en Onder 16 van België gekeept.

Lees ook:

Ajax ziet droomkandidaat op linksbackpositie bij Arsenal tekenen

Begin dit seizoen werd centrale verdediger Ethan Butera door Ajax overgenomen van RSC Anderlecht. Ook Rayane Bounida, Mika Godts en Stanis Idumbo Muzambo werden in het recente verleden door de Amsterdammers in België losgeweekt.

Idumbo Muzambo speelt sinds januari in het tweede van Sevilla

.

2024-05-07T17:16:43Z dg43tfdfdgfd