AJAX TRANSFERNIEUWS: NOUSSAIR MAZAOUI LEVERT AJAX EEN MOOI BEDRAG OP

Noussair Mazraoui lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij West Ham United. De Engelse subtopper heeft een overeenstemming bereikt met Bayern München over de transfer van de Marokkaans international. Zodoende komt er na twee seizoenen een einde aan de periode van Mazraoui in Beieren. Voor Ajax betekent de transfer van Mazraoui een financiële meevaller, aangezien de club een solidariteitsbijdrage zal ontvangen.

Volgens Florian Plettenberg heeft de Duitse topclub een akkoord bereikt met West Ham United over een totale transfersom van 19,5 miljoen euro.Bayern mikte eerder op een transfersom van dertig miljoen euro, maar is volgens Plettenberg nu akkoord gegaan met een vast bedrag van 15,5 miljoen euro. Middels bonussen kan dit nog oplopen tot 19,5 miljoen euro. Mazraoui vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 21 miljoen euro.

Doordat Mazraoui in 2022 transfervrij bij Ajax vertrok, zal de club geen doorverkooppercentage ontvangen bij de transfer van de 26-jarige rechtsback. Mazraoui droeg tussen 2005 en 2022 liefst zeventien jaar het shirt van Ajax en levert de club nu een solidariteitsbijdrage op. Hoewel het geen miljoenen zijn, kan Ajax alsnog 975.000 euro bijschrijven zodra de transfer van 19,5 miljoen euro is afgerond.

Mazraoui ziet daarnaast ook persoonlijk een overstap naar West Ham wel zitten. Plettenberg meldt namelijk dat er een mondeling principeakkoord is tussen speler en club. De transfer is echter nog geen uitgemaakte zaak, daar er diverse financiële details nog moeten worden uitgewerkt.

2024-07-25T12:13:08Z dg43tfdfdgfd