'ALS ER IEMAND IS DIE HAALAND STIL KAN KRIJGEN, DAN IS HET VAN DIJK'

Wie kan Erling Haaland, de doelpuntenmachine van Manchester City, stoppen? Analyticus Roy Keane kent geen twijfel: Virgil van Dijk.

Van Dijk kreeg afgelopen interlandperiode te maken met de nodige kritiek. Na zijn optredens met Oranje zetten Marco van Basten en Ruud Gullit vraagtekens bij het leiderschap van de aanvoerder. 'Er zit bij ons geen zaag op, het is een positieve kritiek die we geven. Hij is toch de allerbeste? Laat het dan zien', zei Gullit.

Zaterdag heeft Van Dijk een kans de twee oud-internationals op het veld van repliek te dienen. Met Liverpool gaat hij in de Premier League op bezoek bij Manchester City. Waarschijnlijk wacht hem dan namelijk de confrontatie het duel met doelpuntenmachine Haaland, die zich na het missen van de interlands met Noorwegen richt op de kraker.

Volgens Keane is Van Dijk in staat Haaland af te stoppen. 'Het aantal doelpunten is ongelooflijk voor een speler van zijn leeftijd. Als je speelt bij Man City, dan weet je als spits dat je kansen krijgt om te scoren', zei de oud-international tegen Stats Perform. 'Maar dan is er ook nog iemand als Van Dijk, die een speler van wereldklasse is. Als er iemand is die Haaland stil kan krijgen, dan is hij dat zeker.'

2023-03-30T18:48:44Z dg43tfdfdgfd