BBC: MESSI HAKT KNOOP DOOR EN VERKIEST NICK MARSMAN BOVEN FRENKIE DE JONG

Lionel Messi heeft volgens de Britse omroep BBC de knoop doorgehakt over zijn toekomst. De kans om naar Saoedi-Arabië te vertrekken of om terug te keren naar FC Barcelona laat de Argentijn lopen, hij kiest voor het Amerikaanse Inter Miami.

De 35-jarige superster vertrekt deze zomer transfervrij bij Paris Saint-Germain, waarmee hij recent voor de tweede keer beslag legde op de Franse landstitel. Een terugkeer naar het oude nest in Barcelona leek lange tijd een serieuze optie, zeker toen zijn vader Jorge maandag een onderhoud had met voorzitter Joan Laporta.

Toch zou dat niet tot een overeenstemming hebben geleid, waardoor alleen de aanbiedingen van Al-Hilal uit Saoedi-Arabië en die van Inter Miami nog op tafel zouden hebben gelegen. Volgens de Britse omroep heeft Messi om een aantal redenen voor het Amerikaanse project gekozen. Zo bezit hij reeds een huis in Miami en spreekt de Amerikaanse manier van leven hem naar verluidt meer aan. Ook zou een aantal lucratieve sponsordeals voor hem lonken als hij met de club in zee gaat.

Mocht Messi inderdad naar Miami vertrekken, dan komt het dus niet tot een hereniging met Frenkie de Jong. In plaats daarvan treft de Argentijn in de MLS een andere Nederlander: doelman Nick Marsman. De 32-jarige oud-keeper van onder meer FC Twente en Feyenoord komt sinds 2021 uit voor de club, die vooralsnog onderaan staat in de Eastern Conference.

2023-06-07T14:31:31Z dg43tfdfdgfd