CRUCIALE DOORBRAAK IN ZICHT VOOR VITESSE: 'NIET VER VERWIJDERD VAN EEN OPLOSSING'

Vitesse nadert een akkoord met schuldeiser Coley Parry, die aanvankelijk de nieuwe eigenaar van de club moest worden. Als een deal daadwerkelijk tot stand komt, zou dat een doorbraak betekenen.

Recent werd duidelijk dat Parry nog 14,3 miljoen euro krijgt van Vitesse. Dat is één van de grootste redenen voor het feit dat het voortbestaan van de club in gevaar is. Een oplossing is echter nabij, stelt interim-directeur Edwin Reijntjes. "We zijn niet ver verwijderd van een oplossing. Die is dichtbij, maar het gaat om heel veel geld en wij hebben geen geld. Tot volgende week hebben we niet, dus de komende dagen moet er een oplossing komen", laat hij optekenen door Omroep Gelderland.

Reijntjes weet zeker dat het uiteindelijk goedkomt. "Ik ben daar echt van overtuigd, anders zou ik hier nu niet staan." Vitesse heeft te horen gekregen dat het voor 17 mei aan alle eisen van de licentiecommissie moet voldoen. Anders wordt de licentie van Vitesse voor volgend seizoen niet vergeven. Om die reden is de nood aan de man in Arnhem en moeten er snel dingen gebeuren. Een voorziening met Parry is om die reden cruciaal.

2024-05-01T20:46:41Z dg43tfdfdgfd