DE BOER ZIET AJAX-SPELER SNEL UIT BASIS VERDWIJNEN: 'TWEEDE OF ZELFS DERDE VIOOL'

Ronald de Boer verwacht dat Chuba Akpom ook dit seizoen geen aanspraak maakt op een basisplaats bij Ajax. De analist vraagt zich af of de 28-jarige Engelsman bereid is om nog een jaar op de bank plaats te nemen.

"Brobbey is natuurlijk de onbetwiste nummer één als hij fit is. Dan speelt Akpom tweede viool", zegt De Boer bij Ziggo Sport, na de 1-0 zege van Ajax op Vojvodina. "Of hij moet op tien gaan spelen, maar daar zie ik hem op dit moment ook niet. Ik vind niet dat hij daar de technische bagage voor heeft."

"Hij is wel een ongelooflijk harde werker en daar kom je ook ver mee in het leven", gaat De Boer verder. "Dat geldt ook in het voetbal, als je altijd keihard werkt en maar blijft gaan. Dat heeft hij in zich, dus de trainer zal altijd wel een beroep op hem doen. Maar of hij daarmee akkoord gaat.. Ja, dat ligt aan hem. Ik denk dat hij tweede viool gaat spelen en misschien wel derde..", doelt de oud-international ook nog op Julian Rijkhoff.

Akpom kon het verschil donderdag niet maken voor Ajax, hoewel hij nog wel een goede kopkans kreeg uit een hoekschop. "Hij is de beste kopper van dit elftal, je verwacht iets meer van hem. Hij kopt de bal en laat ‘m daarna glijden over zijn schouder, waardoor hij er geen kracht aan kan geven. Koppen is een van zijn wapens en je hoopt dat hij dat goed gebruikt", stelt De Boer.

2024-07-26T07:40:20Z dg43tfdfdgfd