DE GEA DUIDELIJK OVER TOEKOMST BIJ MANCHESTER UNITED

David de Gea ziet zijn toekomst bij Manchester United. De Spaanse doelman heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd, maar maakt er geen geheim van graag op Old Trafford te blijven.

De toekomst van De Gea is al maanden het onderwerp van gesprek in Engelse media. Woensdag meldde The Athletic dat de 32-jarige keeper het eerste contractvoorstel van United naast zich heeft neergelegd, maar de gesprekken lopen nog. De club van manager Erik ten Hag wil langer door met de Madrileen, maar alleen als hij bereid is akkoord te gaan met een salarisverlaging. Op dit moment is De Gea een van de best betaalde spelers in de Premier League.

Het is volgens Engelse media de reden dat United geen gebruik wil maken van de optie om het huidige contract van De Gea met een jaar te verlengen. Dat betekent echter niet dat een vertrek in de maak is, heeft de ex-speler van Atlético Madrid benadrukt in gesprek met Sky Sports. 'Ik speel hier natuurlijk al jaren, ik geniet van elk moment bij deze club en speel veel wedstrijden. Dus natuurlijk is het geweldig om hier te spelen. Ik hou van deze enorme club, ik ben heel gelukkig hier.'

Dat zijn toekomst veel losmaakt in Engelse media, neemt De Gea voor kennisgeving aan. 'Dat is al jaren zo dat er bij deze club veel geruchten zijn, maar wij als spelers focussen ons gewoon op de wedstrijden. Zeker die van komende zondag, dat is een heel belangrijke wedstrijd voor ons omdat we in de topvier willen eindigen', doelt hij op het duel met Newcastle United. 'We hebben nog heel veel wedstrijden te spelen, dat is op dit moment belangrijker dan mijn contract.'

De Gea speelt al sinds 2011 bij United, dat hem destijds voor 25 miljoen euro overnam van Atlético. Als opvolger van Edwin van der Sar groeide de 45-voudig international van Spanje uit tot eerste keus onder de lat, al is er door de jaren heen regelmatig kritiek geweest op zijn spel. Ten Hag waardeert de onmiskenbare kwaliteiten van De Gea als lijnkeeper, maar erkende dat de meevoetballende kwaliteiten van zijn eerste keeper voor verbetering vatbaar zijn.

2023-03-30T18:18:45Z dg43tfdfdgfd