DOEMSCENARIO GAVI BLIJFT REëEL: BEROEP BARCELONA AFGEWEZEN

Het beroep van Barcelona in de voortslepende kwestie rond de inschrijving van Gavi bij La Liga is dinsdag afgewezen. Zo blijft de club het risico lopen dat de achttienjarige middenvelder in de zomer zonder contract zit.

Gavi tekende onlangs een nieuw contract bij Barcelona, dat hem wilde belonen voor zijn stormachtige doorbraak. Door die nieuwe verbintenis lag de Spaanse international ook weer vast tot medio 2026, waardoor de Catalanen niet bang hoefden te zijn dat hij zou worden weggekaapt door een Europese topclub.

La Liga weigerde echter het nieuwe contract van Gavi goed te keuren, omdat Barcelona met zijn salarishuis boven het door de Spaanse competitie vastgestelde plafond uitkwam. De club tekende beroep aan en werd in het gelijk gesteld, maar een rechter draaide die beslissing vorige week maandag weer terug.

Volgens de rechter tekende Barcelona een dag te laat beroep aan tegen de beslissing van La Liga. De club vocht ook die beslissing weer aan, maar dat beroep is dinsdag door een rechtbank in Barcelona van de hand gewezen. En dus blijft Gavi ingeschreven staan als jeugdspeler en loopt zijn contract na dit seizoen af.

Om te voorkomen dat Gavi op 30 juni transfervrij is, moet Barcelona snijden in de salarissen om ervoor te zorgen dat het weer onder het salarisplafond van La Liga komt. Javier Tebas liet al weten dat de Catalanen daar komend seizoen flink boven zitten. Barça zal naar verwachting beroep aantekenen bij de provinciale rechtbank, omdat de club meent dat het wel op tijd was.

2023-03-21T12:29:00Z dg43tfdfdgfd