DOMPER VOOR NOORWEGEN EN HAALAND: 'DIT KOMT HARD AAN BIJ ERLING'

Noorwegen begint zijn jacht op het ticket voor het EK 2024 zonder Erling Haaland. De topschutter van Manchester City is afgehaakt met een liesblessure.

Haaland hield de liesklachten over aan het FA Cup-duel van zaterdag met Burnley (6-0), waarin hij een hattrick maakte voordat hij na een uur naar de kant werd gehaald door manager Pep Guardiola. Onderzoek wees maandag uit dat de 22-jarige aanvaller niet in actie kan komen in de EK-kwalificatieduels met Spanje en Georgië.

'Het kwam hard aan bij Erling toen hij zich realiseerde dat hij niet kon strijden met het team', zegt bondscoach Ståle Solbakken dinsdagochtend op de website van de Noorse bond. 'Gelukkig is er nog steeds genoeg zelfvertrouwen, talent en cohesie in deze groep om de komende wedstrijden punten te pakken.'

Haaland zal de verrichtingen van de nationale ploeg vanuit Engeland volgen, hij keert huiswaarts om te herstellen van zijn liesblessure. De goalgetter scoorde in 23 interlands al 21 keer voor Noorwegen, maar kon zijn land niet naar het WK in Qatar leiden. In 2000 waren de Noren voor het laatst van de partij op een EK.

2023-03-21T08:28:35Z dg43tfdfdgfd