DREUN VOOR AJAX VROUWEN: NIEUW CL-SPROOKJE BLIJFT UIT DOOR VOORRONDE-EXIT

Ajax Vrouwen is zaterdag blijven steken in de eerste voorronde van de Women's Champions League. De ploeg van de nieuwe trainer Hesterine de Reus ging het schip in tegen Fiorentina in de finale van een minitoernooi met als inzet een plek in de tweede voorronde.

Eerder deze week rekende Ajax in de eerste ronde van dit stadium nog af met het Oekraïense Kolos Kovalivka. Na verlenging werd het 4-1. Fiorentina, de nummer drie van Italië, vormde op papier een hogere horde. De Italiaanse club dwong in het eerste bedrijf de nodige mogelijkheden af, terwijl ook Ajax zich niet onbetuigd liet in Brøndby, waar dit deel van de voorronde werd afgewerkt. Onder anderen Danique Noordman zorgde voor gevaar met een poging van afstand.

Na rust kwam Ajax al snel onder grote druk te staan. Fiorentina reeg de mogelijkheden aaneen, maar de Nederlandse vicekampioen leek stand te houden. Tot minuut 82. De levensgevaarlijke Madelen Janogy kreeg te veel ruimte en daar profiteerde de Zweedse optimaal van: 0-1. Een slotoffensief haalde niets meer uit.

Vorig seizoen schopte Ajax het nog tot de kwartfinale van de Women's Champions League, waarin Chelsea te sterk bleek. In de groepsfase troefden de Amsterdammers zowel Bayern München als AS Roma af. Ondanks deze sprookjesachtige opmars moest trainer Suzanne Bakker wijken.

Later op de dag komt FC Twente nog in actie. De landskampioen duelleert met het IJslandse Valur om een plek in de tweede voorronde.

2024-09-07T15:59:08Z dg43tfdfdgfd