EXCELSIOR MAAKT IN KELDERKRAKER GEHAKT VAN DRAMATISCH CAMBUUR

Excelsior is hard op weg naar een cruciale overwinning op directe concurrent SC Cambuur. De ploeg van Marinus Dijkhuizen heeft in de eerste helft werkelijk de vloer aangeveegd met zijn tegenstander.

Excelsior verloor zijn laatste vijf competitiewedstrijden en ging daardoor niet vol zelfvertrouwen de kelderkraker met hekkensluiter Cambuur in, maar daar was zondagmiddag niets van te merken. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kwam na zes minuten op voorsprong dankzij een droge schuiver van Kenzo Goudmijn. Na gestuntel van Cambuur-keeper Robbin Ruiter maakte Leon Bergsma even daarna een eigen goal: 2-0.

De 3-0 van Siebe Horemans viel al na twintig minuten. Nog nooit eerder maakte Excelsior zo snel in een Eredivisie-wedstrijd zijn derde doelpunt van het duel. Cambuur-trainer Sjors Ultee was woedend en voerde direct een dubbele wissel door. Mimoun Mahi werd naar de kant gehaald omdat hij aangeslagen was, maar Bergsma werd simpelweg gestraft voor een slecht optreden.

De wissels veranderden het spelbeeld niet. Na ruim een halfuur kwam Excelsior zelfs op 4-0, dankzij een prachtige volley van Lazaros Lamprou. Peer Koopmeiners leek daarna op weg naar de vijfde goal: toen hij op Ruiter afstormde koos de middenvelder echter voor een pass opzij, die onderschept werd. Vlak voor rust raakte Navarone Foor namens Cambuur met een vrije trap de paal en dus betekende 4-0 de ruststand. 

Volg het restant van de wedstrijd via VI Live:

2023-03-19T14:27:25Z dg43tfdfdgfd