'FARIOLI EN KROES NEMEN GROTE MAATREGELEN OM VAN AJAX WEER EEN TOPCLUB TE MAKEN'

Er zijn bij Ajax de nodige maatregelen genomen om weer een echte topclub te worden, zo blijkt uit teksten van Het Parool. Onder leiding van de nieuwe trainer Francesco Farioli en technisch directeur Alex Kroes moet de selectie gretiger worden dan in de afgelopen twee seizoenen.

Om weer tot een topclub te groeien hebben Farioli en Kroes bij Ajax meerdere veranderingen doorgevoerd. Er staan bedden op Sportpark de Toekomst, waarop de spelers tussen de twee trainingen moeten rusten. 'De bedden staan op een zaaltje, om het groepsgevoel te vergroten', zo valt er te lezen.

Daarnaast wordt er van de spelersgroep geëist dat ze langer op de club blijven dan dat de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Hierin geven Farioli en Kroes het juiste voorbeeld, want zij waren de voorbije weken vroeg op De Toekomst en ze gingen 's avonds laat pas weer naar huis. Verder worden de spelers geacht om 's ochtends om het trainingscomplex te komen voor een gezamenlijk ontbijt.

Ook is de voertaal bij Ajax, net als onder Erik ten Hag, weer Engels. Farioli heeft in zijn staf vier mensen meegenomen van OGC Nice: de assistenten Daniele Cavalletto (Italiaans) en Felipe Sánchez Mateos (Spaans), maar ook data-analist Osman Kul (Turks) en performancecoach Callum Walsh (Engels) zijn naar Amsterdam gekomen. Assistent-trainer Dave Vos en keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar zijn de enige Nederlanders in de technische staf.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey:

2024-06-21T06:24:00Z dg43tfdfdgfd