FRANSE MEDIA: AJAX BIEDT ERVAREN MIDDENVELDER ZELF AAN BIJ CLUB UIT DE LIGUE 1

Branco van den Boomen zou door Ajax aangeboden zijn bij ten minste één club uit Frankrijk. De Amsterdammers zouden LOSC Lille de kans hebben geboden om de middenvelder terug naar de Ligue 1 te laten keren en die ploeg is dit aanbod aan het overwegen.

Volgens Foot Mercato heeft Lille wel concurrentie van een aantal Franse en Spaanse clubs die ook zelf interesse hebben getoond. De 28-jarige Van den Boomen ligt nog tot de zomer van 2027 vast, waardoor Ajax een transfersom kan vragen. De Amsterdammers namen de middenvelder in de zomer van 2023 transfervrij over van Toulouse. Door een knieblessure speelde hij 29 officiële wedstrijden voor Ajax.

Na de komst van Francesco Farioli zou Van den Boomen uit mogen kijken naar een nieuwe club. In Frankrijk maakte Van den Boomen in eerdere seizoenen al indruk, door als aanvoerder van Toulouse de Franse beker binnen te slepen. Welke clubs uit Frankrijk en Spanje nog meer interesse hebben is niet bekend. Eerder liet De Telegraaf al weten dat clubs uit die twee landen interesse hebben.

2024-07-10T20:41:09Z dg43tfdfdgfd