GEMIS VAN JANSSEN BREEKT GEFRUSTREERD ANTWERP OP

Antwerp FC heeft onverwacht punten gemorst in de thuiswedstrijd tegen Charleroi. Het team van Mark van Bommel kwam tot 28 doelpogingen, maar scoorde niet.

Charleroi-thuis was voor Antwerp een uitgelezen kans om de achterstand op koploper Racing Genk te verkleinen. De lijstaanvoerder had vrijdag al gelijkgespeeld op bezoek bij Cercle Brugge. Tegen Charleroi moest Antwerp het wel doen zonder Vincent Janssen, die voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd moest laten schieten vanwege een blessure.

Bij de eerste kans voor Charleroi ging het al mis voor Antwerp. In de vijftiende minuut kopte Youssouph Badji de bezoekers knap op voorsprong: 0-1. Met die voorsprong verdwenen ook direct de aanvallende intenties van Charleroi. Met Jurgen Ekkelenkamp als nummer 10 en Gyrano Kerk als spits voerde de thuisploeg de druk op. Charleroi leek onder die druk te gaan bezwijken toen de ervaren verdediger Damien Marcq zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg na een overtreding op Michel-Ange Balikwisha.

Tot grote frustratie van alles en iedereen bij Antwerp lukte het echter niet toe te slaan tegen het tiental. Kerk miste een grote kans oog in oog met Charleroi-doelman Hervé Koffi. Balikwisha was ook niet scherp genoeg bij het afwerken. Met de moed der wanhoop bleef Antwerp aanvallen, maar het was tevergeefs. Het scorend vermogen van clubtopscorer Janssen werd gemist. Antwerp blijft na de nederlaag wel derde.

2023-03-19T14:42:30Z dg43tfdfdgfd